BoCycle

BoCycle

zaterdag 6 april 2013

Hoera: Goedgekeurd!!!

Woensdag werd ik medisch gekeurd, om vast te stellen of het wel verantwoord is om in september de Col d'Aubisque te beklimmen...


Sub-maximaaltest
Wat doet griep?
Tijdens de medische keuring werd ik wederom grondig onderzocht, om vast te stellen of het verantwoord is om per ligfiets de uitdaging van de Col d'Aubisque aan te gaan. Gewicht, lengte, lenigheid, hartfilmpje en sub-maximaaltest waren onderdeel van deze medische keuring. En in die sub-maximaaltest zat het venijn. Want ik bleek dit jaar qua conditie "redelijk" te scoren, terwijl dit vorig jaar nog "goed" was. Ik schrijf de oorzaak voor deze verslechtering toe aan mijn griep. De eerste twee weken van maart was ik namelijk 7 dagen aan bed gekluisterd wegens griep met zo'n 39 °C koorts. Vorige weekend heb ik, met mijn bezoekje aan het Paastreffen, voor het eerst weer mijn raceligfiets bestegen.

Kom dat bed uit
Nu las ik op "Kom dat bed uit": "Het is al lang bekend hoe funest bedrust kan zijn. De eerste onderzoeken dateren uit begin jaren zestig. Dat spierkracht en spiermassa afnemen als je je spieren niet gebruikt, is bekend. Dat gaat razendsnel: per week kun je 5 procent van je spiermassa kwijtraken en in zes weken 40 procent. "

Kennelijk is dat ook met mij gebeurd door die gemene griep. Dat wordt dus weer hard trainen voor deze arme Bocycle, om zijn bukfietsende collega's op de Col d'Aubisque in september voor te blijven.

4 opmerkingen:

Dzjiedzjee zei

Gefeliciteerd en een goed seizoen gewenst! ;-)

Groeten uit Sneek!

DzjieDzjee

BoCycle zei

Dank DzjieDzjee,

Deze zomer kom ik samen met mijn trouwste fan en ega naar Sneek. Ik heb bij Holiday Boatin namelijk een Doerak gehuurd om heerlijk op het water te onthaasten.

Quezzzt zei

Dat was voor mij denk ik ook een verstandiger plan geweest maar ik kon me in mijn enthousiasme niet beheersen : nu moet ik met een bijna 12 m (huur)motorboot manouvreren. Gelukkig heeft het ding wel een boegschroef !

Of ik me heerlijk kan onthaasten ligt er maar net aan of er wind staat bij aanleggen en hoe bestuurbaar zo'n hoge grote boot dan nog is....en of ik mijn koppige vrouw kan kneden tot een vakkundige dekknecht die goed naar mij luistert...haha !

Ik ben van jongs af aan gewend om een kleinere ( 7m ) motorboot en zeilboot ( 9 m ) te manouvreren, maar wel zonder boegschroef en in het bijzijn van mijn vader ( waren zijn boten ) die er nu helaas niet meer is.

Het wordt of fantastisch of een horror vakantie ;-))

BoCycle zei

Nou Quezzzt,
Met een 12 meter lange motorboot manouvreren is geen sinecure. Maar zo'n boegschroef maakt het wel een stuk makkelijker. Heel veel succes en vooral plezier.