BoCycle

BoCycle

zaterdag 30 maart 2013

"Mooi Bennekom" op het Paastreffen

Doel van de maandelijkse fietstocht van ligfietsclub "Mooi Bennekom" was vandaag het Paastreffen van de Nederlandse ligfietsvereniging. Dit treffen vindt dit jaar plaats op Kampeerboerderij 't Boerenerf in Woudenberg. Benieuwd naar de barre ontberingen van zijn dappere ligfietsgenoten bij nachtemperaturen van -2,3 °C, had Bocycle zich ingeschreven voor deze tocht...


De drie deelnemers aan de Paastreffentocht van ligfietsclub "Mooi Bennekom"


Fietsend ter start?
Vertrekpunt van deze Paastreffentocht was Veenendaal; vertrektijd 10:00 uur. Ega Tilly vond dat toch wel al te bar voor deze eerste fietstocht sinds arme Bocycle drie weken geleden door de griep werd geveld en met 39 °C koorts aan bed was gekluisterd. Zij reed hem met de ligfiets achterin per auto naar het vertrekpunt. Op een parkeerplaats zo'n 100 meter vanaf het vertrekpunt haalde ik de ligfiets uit de auto. Fietsend kwam ik aan op het vertrekpunt, maar Bert, ligfietscoördinator van "Mooi Bennekom", had wel in de smiezen dat ik die 20 km vanaf mijn domicilie niet volledig fietsend had afgelegd.Kunt u ons de weg naar ..... vertellen, meneer?
Er waren dit keer slechts drie deelnemers aan de fietstocht van "Mooi Bennekom": Bert, Peter en Bocycle. Maar ondanks het kleine deelnemersaantal was het er niet minder gezellig om. Bert had een prachtige tocht uitgezet over wegen met soms wel zeer opmerkelijke namen. Wat dacht je bijvoorbeeld van de weg "Slappedel"?

Recreatiezaal, waar vroeger de varkens lagen
Het Paastreffen vindt dit jaar op een nieuwe locatie plaats: Kampeerboerderij 't Boerenerf in Woudenberg. Na aankomst op het kampeerterrein spoedden wij ons naar de recreatiezaal met keuken waar vroeger de varkens lagen. Binnen was het reuze gezellig. Vooral Peter, met zijn trike met trapondersteuning oogstte veel belangstelling. Peter is spastisch en heeft zijn trike met steun van de gemeente mogen aanschaffen. Hij gaf daarbij aan dat lidmaatschap van een fietsvereniging (in zijn geval de NVHPV, de Nederlandse ligfietsvereniging) voorwaarde was. Marjolein (bestuurslid van de NVHPV) vroeg hem de oren van het hoofd: "Hoe gaat dat in zijn werk, wanneer kom je daarvoor in aanmerking?" Peter beloofde zijn ervaringen met het stroperige gemeentelijke subsidietraject op schrift te stellen voor een smeuïg artikel in het tijdschrift Ligfiets&. Wellicht kunnen daar andere fietsers met een lichamelijke handicap hun voordeel mee doen. Natuurlijk is het fantastisch als deze doelgroep door de NVHPV kan worden geholpen zijn mobiliteit te bevorderen.

Marjolein gaf ons, als lid van de NVHPV, ook nog een sjalie; die konden wij goed gebruiken met die kou.Rijksmonument
Op de terugweg reden wij langs de Grebbelinie, waarover Bert veel wist te vertellen. Op de foto zie je een wel heel bijzondere bunker uit Tweede Wereldoorlog. Een boer probeerde deze bunker in de grond te laten zakken, zodat hij meer opbrengst van zijn land zou hebben. Dit is hem niet gelukt. Sinds 18 april 2011 is de Grebbelinie Rijksmonument en is het streng verboden ook maar iets aan deze bunker te veranderen.


Oponthoud in Veenendaal


Geen opmerkingen: