BoCycle

BoCycle

maandag 15 april 2013

Bijna ligfiets verkocht

Zaterdag was mijn ligfietsreisdoel het verjaardagsfeestje van mijn achterneefje in Tiel. En daar had ik bijna mijn ligfiets verkocht aan een enthousiaste aspirant ligfietser...


RIS: "Ga toch diep in de beugels"
Racefiets Inhaal Syndroom
De heenreis ging via de Grebbeberg, Amerongseberg en Wijk bij Duurstede naar Tiel; inclusief terugreis goed voor 105 km. Ondanks mijn belabberde conditie (zie vorige blogbericht) heb ik toch drie keer een RIS mogen ervaren. Voor de niet-liggers onder de bloglezers: RIS staat voor Racefiets Inhaal Syndroom. Dit is een complex van (emotionele) reacties die bij een racefietser onstaan als hij wordt ingehaald door een ligfietser. Één der RISsen heb ik op de foto vereeuwigd. Ik adviseerde de bukker die met tegenwindkracht 4 niet harder ging dan 20 km/u nog goedbedoeld: "Ga diep in de beugels, dan heb je minder tegenwind en ga je een stuk sneller".

Kluunpad
Op weg naar de voet van de Amerongseberg gaf mijn Garmin-navigator een piepsigaal ten teken dat ik van de uitgezette route afweek. Kennelijk had ik een afslag gemist. 't Is vreemd, maar omdraaien terug naar de route, doe ik nooit. Ik dacht de route even verder wel weer op te pikken. Nou, dat lukte pas nadat ik door steeds slechter wordende zandpaden mij zo'n drie kilometer lang een weg had gekluund. Helaas heeft mijn racebril, geen leesstukje, zodat het lastig is precies het track op het schermpje van de Garmin-navigator te volgen. En dan mis je wel eens een afslag.
Geen leesstukje in bril

Links de Linge; rechts het Amsterdam-Rijnkanaal

Linge kruist Amsterdam-Rijnkanaal
Heel bijzonder is de plaats waar de rivier de Linge het Amsterdam-Rijnkanaal vlak bij Tiel kruist. 't Is geen normale rivierkruising en ook geen aquaduct, maar het Lingewater gaat door buizen onder het kanaal door. Zo blijft het Lingewater van het kanaalwater gescheiden.

Enthousiaste aspirant ligfietser
Bijna ligfiets verkocht
In het begin van de middag arriveerde ik op het verjaardagsfeestje van mijn achterneefje Thijme, die twee jaar werd. Hij vond de pandabeer die ik voor hem had meegebracht wel leuk, maar hij was toch vooral geïnteresseerd in die mooie fiets van mij. Na een proefritje te hebben gemaakt liet Thijme duidelijk merken dat hij die fiets wel voor zijn verjaardag wilde hebben. Maar zijn papa was niet te vermurwen en deze enthousiaste aspirant ligfietser moet het nog even zonder ligfiets stellen.

2 opmerkingen:

Gerrit zei

Dat gebeurt mij ook wel eens , onbedoeld van de track afwijken maar daar heb ik iets op gevonden.
Ik heb wel een leesgedeelte in de bril maar door de drukte in de kaart en het weinige kleurverschil tussen de track en de wegen op de kaart mis ik toch nog wel eens afslag , wat ik nog wel eens doe is de kaart weglaten uit de achtergrond en dan zie je dus alleen de track wat een stuk duidelijker is.
Misschien iets voor jou ?

BoCycle zei

Dat is een heel goede tip Gerrit. Die ga ik de volgende keer zeker uitproberen. Want vooral in dorpen en steden is het track lastig te onderscheiden van de wegen op de kaart.