BoCycle

BoCycle

zondag 24 augustus 2014

Ik heb de Alpe d'Huez beklommen

Met dit barre augustusweer in Nederland ben ik naar de Alpe d'Huez uitgeweken...

En ik heb die Alpe d'Huez niet per ligfiets beklommen maar zittend/bukkend op een Praxtour. In een vorig blogbericht heb ik uiteengezet wat dit voor een vervoermiddel is. Hieronder kun je een video zien van de zware klim die ik heb afgelegd.

En hoe heeft Bocycle het er vanaf gebracht?
Ik heb de 14.184 meter naar de top in een tijd van 1:16:45 afgelegd. Dit betekent een gemiddelde snelheid van 11,1 km/h. In december fietste ik met een gemiddelde snelheid van 11,8 km/h de Alpe d'Huez op. Hoe kan dat nu; is mijn conditie na al dat getrain er in 8 maanden alleen maar op achteruit gegaan? Nee beste blogvolgers, nadere bestudering van de geregistreerde gegevens van de klim uit december leert, dat de Praxtour toen in de stand "Medium" stond (circa 70% van de stand "Real" die overeenkomt met het "echie"). Per saldo is dus mijn conditie nu zo'n 25% beter. Gelukkig maar.
Klik op de afbeelding voor een scherpe weergave

4 opmerkingen:

Mark zei

Best een nette tijd toch. Ik heb zelf ooit de mont ventoux beklommen, iets steiler en iets langer (meen 9~11% stijging en 22km lang) ik kwam op iets van 7km/u uit dus 11,8km/u op de alpe vind ik best netjes!

BoCycle zei

Hoi Mark,

Ik vind dit ook wel een mooie tijd. 't Was wel confronterend dat mijn tijd de langzaamste tijd was t.o.v. alle 16 andere fietsers die in de database van de Praxtour stonden.

Sjef zei

Lijkt me ook wel leuk, zo'n Praxtour. Je hebt een hele nette tijd gehaald. Ik ga volgende week de Alpe d'Huez op, op een M-racer, om de vorige tijd van 1h30 proberen te verbeteren

BoCycle zei

Hoi Sjef,

Heel veel succes en vooral plezier in Frankrijk. En ik ben benieuwd naar je tijd op je M-racer.