BoCycle

BoCycle

zaterdag 9 augustus 2014

Test: Eneco Veluwe tocht

Zondag heb ik een stukje van de ENECO Veluwe route gefietst (70km van de 265km). Zou deze tocht inderdaad "door de prachtige natuur van de Veluwe" leiden zoals de website www.enecoveluweroute.nl belooft? En wie was die pechvogel die per ligfiets door Europa trekt?...

Goed bewegwijzerd
Bekend terrein voor ligfietsclub "Mooi Bennekom"
Zou Gamma de ENECO Veluwe route sponsoren?
ENECO Veluwe route
De ENECO Veluwe route is goed bewegwijzerd. Ook is er een speciale website, waarop je een kaart van de route kunt bestellen. Helaas staat er op de website geen GPX-track voor de Garmin-navigator. En dat is jammer, want ik vind het fietsen op de navigator toch een stuk comfortabeler dan het bij iedere zijweg speuren naar een routebordje. Gelukkig is er op www.gpstracks.nl wel een GPX-bestand van de ENECO Veluwe route te downloaden.

Het oordeel
Het door mij gefietste stuk van 70km is op de kaart hieronder weergegeven. Dit is een mij bekend stuk van de Veluwe, aangezien dit ook het favoriete fietsgebied is van ligfietsclub "Mooi Bennekom". En deze route leidde mij inderdaad over de mooiste paden die ik met "Mooi Bennekom" heb leren kennen (door de uiterwaarden van de Rijn, langs het Valleikanaal, enz.). Dus absoluut de moeite waard die ENECO Veluwe route, hoewel... Opmerkelijk was een deel van de route over een industrieterrein in Veenendaal: "Zou Gamma de ENECO Veluwe route sponsoren?".


Route 2,738,449 - powered by www.bikemap.net


Pechvogel Ludwig
Pechvogel op ligfiets
Onderweg heb ik een paar kilometer opgefietst met Ludwig. Hij verplaatste zich op een M5 die tevens een bagagekarretje voorttrok. Ludwig hield een korte ligfietsvakantie, ter voorbereiding van een trektocht naar en door Frankrijk. En het was maar goed ook dat hij deze voorbereidingstocht reed, want zijn M5 ligfiets had inmiddels de nodige mankementen opgelopen, w.o. een scheur in het frame onder het balhoofd. Dat leek ons typisch een geval voor een "goed gesprek" met zijn ligfietsdealer. Na zo'n 5 kilometer scheidden onze wegen en vervolgde ik de ENECO Veluwe route.

Paardengevaar
De routeplanner leidde mij terug naar mijn domicili. De paarden die ik daarbij tegenkwam, haddden absoluut geen aandacht voor Bocycle op zijn ligfiets. Gelukkig maar, want zo kon ik dit gevaar veilig passeren.
Bocycle kon veilig passeren
Boomer op de fiets

2 opmerkingen:

Wim zei

De tekst in jouw 'kopfoto' gaat over hoogtemeters en beklimmingen' misschien vind je dit leuk om te lezen:

http://www.rowingbike.com/posts/theo-homan-start-11-6-zijn-100-cols-tocht-in-frankrijk/

Niet met een ligfiets, maar met een Roeifiets. Lees, kijk en huiver :)

BoCycle zei

Wouw,

60.000 hoogtemeters en 4000 km; dat betekent gemiddeld 3% stijgen en afdalen. En dat 22 dagen lang. Daarbij verbleken mijn Dolemieten (2820 hm over 87 km) als een onbeduidend Roodkapje.

Leuke tip Wim. Bedankt.