BoCycle

BoCycle

maandag 27 mei 2013

Veluws appelflappengenootschap

Op zaterdag 25 mei kreeg bakkerij Schuiteman in Garderen bezoek van het Veluws appelflappen genootschap. Lees wat dit illustere gezelschap daar te zoeken had...


Beste appelflap van de Veluwe

Vergaderen over moeilijke beslissing
Moeilijke beslissing
Maar om 09:00 uur moest er eerst een moeilijke beslissing worden genomen door de vijf liggers van ligfietsclub "Mooi Bennekom". Waar zou de tocht naar toe gaan? Naar lunchrooom "de Rozerie" (57 km) of naar de beste appelflappenbakker van de Veluwe in Garderen (70 km). De organisatie had namelijk twee tochten uitgezet zoals in het vorige blogbericht is uiteengezet. Na ampel beraad achtte het gezelschap het vooruitzicht van Schuitemans delicatesse een meer dan voldoende compensatie voor de 70 kilometer afzien.

Wel had ik gauw nog even het thuisfront gebeld om vijf appelflappen te laten reserveren. Want het zou toch sneu zijn als wij na twee uur liggend afzien, zouden moeten constateren dat de appelflappen zouden zijn uitverkocht.

Toen wij na een overigens prachtige tocht plaatsnamen in de koffiehoek bij bakkerij Schuiteman, stelde ik ons voor: "Wij zijn van het Veluws appelflappengenootschap". "Mooi dat u er bent, uw komst was reeds doorgebeld". Je begrijpt dat met de VIP-behandeling die volgde, de appelflappen een dikke voldoende kregen.
Veluws appelflappengenootschapNatuurverschijnsel op het Rozendaalsveld
Dubbele regenboog
Op donderdag 23 mei was ik op het Rozendaalseveld (vlak bij de brandtoren, het hoogste punt van Gelderland) getuige van een prachtig natuurverschijnsel: een dubbele regenboog. Als je goed op de foto kijkt zie je rechts van de heldere regenboog de tweede.
Supporter of daughter
Marikenloop
En zondag heb ik ook nog 28 km gefietst naar de Marikenloop in Nijmegen. Daar was ik als supporter van mijn dochter die als één van de 14.000 loopsters het parcours aflegde. Een geweldig leuk en uniek evenement die Marikenloop .

Geen opmerkingen: