BoCycle

BoCycle

zondag 19 februari 2012

Spike tires en kruiend ijs

Twee blogberichten geleden meldde ik dat ik mijn fiets voorzien had van spike tires. Inmiddels 200km verder hebben de spike tires niet zoveel spikes meer....

No spikes anymore
Tja, beste bloglezers er zijn inmiddels zo'n 30 spikes verdwenen uit die Schwalbe spike tires. André Alleweder had mij er al voor gewaarschuwd. Gelukkig zitten er nog 350 spikes in de banden, maar zo'n 8% ben ik dus verloren. Even snel gerekend betekent dit dat ik dan na zo'n 1600km nog maar de helft van m'n spikes over heb. Ook ligfietsdealer Hans had mij hiervoor gewaarschuwd, maar ik realiseer me nu wel dat ik die spike tires er snel moet afhalen als het niet meer glad is.

Spike-tire-weer
En om nog even in de sfeer van spike-tire-weer te blijven.... Ik ben zaterdag naar het kruiend ijs gaan kijken bij de Oostvaardersplassen, de Houtribdijk bij Lelystad en bij Urk. Klik op de foto en je ziet een Picasa diavoorstelling van een impressie van de prachtige beelden die ik heb mogen bewonderen.

Intervaltraining
En zondag heb ik een intervaltraining gedaan, die trainer Rob Harmeling ons vorig jaar al had verstrekt. Ik heb namelijk inmiddels begrepen, dat om mijn klimvermogen, dat slechts zo'n schamele 200 Watt bedraagt, echt omhoog te krijgen, intervaltraining onvermijdelijk is. Dit leert ons namelijk het zogenaamde supercompensatieprincipe waarover ik in een eerder blog ook al eens repte. Of, zoals onze spinningtrainer Math het verwoordde: "Om beter te worden moet je dat trainen wat je het minst prettig vindt". Tja, bloglezers, de werkelijkheid is soms wreed.

4 opmerkingen:

André Dronkers zei

hoi
je zou de spikes los kunnen kopen maar ze er in krijgen???, mij is het nog niet gelukt
er was er bij mij een bijna er uit maar kreeg hem niet meer er in

groeten, andre

BoCycle zei

Het is mij ook niet gelukt om een spike die er bijna uit was weer terug te duwen. Gezien de weersverwachting laat ik de spijkerbanden er morgen in ieder geval nog omliggen.

Casper zei

Ja, dat intervaltrainen kan zo zijn nut hebben. Ik heb overigens eens een zeer interessante lezing meegemaakt van hockeytrainer Marc Lammers, die zij dat juist verbeteren wat je al goed kan effect heeft. Je vindt het leuk en er gaat geen energie naar iets wat je toch niet goed kan. Nou ja, overal zijn verschillende meningen over.

Overigens gaat het de goede kant op met mijn gezondheid.

BoCycle zei

't Is met die trainers net als met juristen; vraag je er twee om advies, dan krijg je drie meningen. Binnen het Committed Power project, waarvan de beklimming van "Le Grand Ballon" het einddoel is, worden we begeleid door (semi)professionele trainers, waaronder Rob Harmeling. Ik ga hen dit jaar meer advies en begeleiding vragen.

En goed te lezen dat je kaak zich weer netjes lijkt te gaan "gedragen".