BoCycle

BoCycle

zaterdag 31 januari 2015

Bocycle gaat vreemd

Zaterdag en zondag was er de Fiets- en wandelbeurs in de Rai in Amsterdam. Daar waren ook ligfietsen te zien en te proberen. En de beursstand van de Nederlandse Vereniging voor Human Powered Vehicles, zoals de ligfietsvereniging officieel heet, werd mede bemand door Bocycle. Maar waarom zou hij daar dan vreemdgaan...


Bron: https://www.facebook.com/fietsenwandelbeurs
Boeiende beurs
De fiets- en wandelbeurs is een groot evenement waar meer dan 500 bedrijven zich presenteren in de RAI in Amsterdam. Onder hen 5 ligfietsbedrijven en de NVHPV op het ligfietsplein. Er was ook een uitgebreid lezingenprogramma met meer dan 100 lezingen verspreid over 10 zalen. Boeiend en humoristisch was de lezing van Ronald Boumans, waarin hij vertelde dat hij na een fietsloze periode met chronische zadelpijn zijn favoriete hobby weer kon oppakken dank zij de ligfiets. Waarschijnlijk komt hij zijn relaas ook vertellen op de komende Cycle Vision. Ook Peter van Wee wist zijn toehoorders te boeien met zijn navigatietips. Maar het allerleukst was toch wel het ligfietsplein waar het NVHPV-team nietsvermoedende passanten wist te interesseren voor het fenomeen ligfiets.


...gaat vreemd met een recht-op-fiets?

Bocycle...


Fietsparcours
Er was ook een fietsparcours waar bezoekers (lig)fietsen konden uitproberen. Toen Bocycle daar een prachtige designfiets zag staan die bovendien ook nog trapondersteuning had tot 45 km/h was hij om. Die fiets moest hij een keer bereden hebben. Een fantastische ervaring; ik hoefde het pedaal maar even aan te raken of de fiets spoot weg. Deze fietsescapade voelde als notoire ligfietsadept wel een beetje als "vreemd gaan". Maar daarna heb ik dit recht-op-fiets-uitstapje weer gecomenseerd met een proefrit op een E-trike (een driewielige ligftiets met trapondersteuning) van A.C.E. . Met zo'n trike kun je je tot op hoge leeftijd veilig in het verkeer bewegen. Geweldig om in dit tijdsgewricht met zijn ongekende technische mogelijkheden te mogen leven.

Geen opmerkingen: