BoCycle

BoCycle

woensdag 28 augustus 2013

Virtueel de Col d'Aubisque beklimmen

De oplettende bloggers hebben wellicht gezien dat het kaartje in de rechterkolom van dit blog gewijzigd is. Stond daar eerst de route naar de top van de Col d'Aubisque vanuit Argelès-Gazost (een onschuldige 29 km en 1540 hoogtemeters), nu staat er een kaartje met de route die de trainers van Committed Power hebben uitgezet. En die is met zijn 90 km en 3050 hoogtemeters wel van een heel ander kaliber...

Col de Spandelles

De hoofdtrainer Rob H.
De trainers hebben er zo'n 61 km en 1510 hoogtemeters bijgeplust. De Col de Spandelles op 46 km van de start uit Lourdes, neemt hiervan met zijn top van 1378 meter een flink deel voor zijn rekening. Deze Col is met zijn gemiddelde stijgingspercentage van 8,45% over 10,18 km bijkans nog zwaarder dan die Col d'Aubisque. Er zit zelfs een stuk in van 12,5%.


bron: www.climbbybike.com
Minder zware route
Gelukkig hebben de trainers ook nog een minder zware tocht uitgezet (59 km en 2200 hoogtemeters). Wellicht dat ik die toch maar verkies. Voor de echte bikkels is er nog een route van 105 km met 3500 hoogtemeters, een schier onmenselijke onderneming. En Bocycle... hij ploetert voort. Ik houd jullie op de hoogte.

Met muis virtueel de Col op...
Je kunt deze route over deze Col de Spandelles naar de Col d'Aubisque virtueel fietsen door met de muis over het bergprofiel (onder het kaartje in de rechter kolom van dit blog) te bewegen. Een aardige feature van www.bikemap.net, waar nog veel meer routes (gpx-tracks) (virtueel) te fietsen en te downloaden zijn.

Geen opmerkingen: