BoCycle

BoCycle

zaterdag 15 juni 2013

Super fietshelm

Vandaag heb ik hem aangeschaft: de Casco SpeedAiro super fietshelm...


Een bescheiden pand met bijzondere bikeproducten

Erik in zijn kantoor annex magazijn

TÜV geprüft
Superhelm
Die Casco is echt een superhelm. Prachtig vormgegeven, superstroomlijn en superventilatie. Wel weegt hij 330 gram (exclusief vizier). Vandaag had ik een afspraak met Erik Leemkuil van Rosiir in Bathmen. Zijn bedrijf importeert bikeproducten die iets bijzonders hebben. En de Casco SpeedAiro voldoet absoluut aan dit bijzonderheidscriterium. Ik werd hartelijk ontvangen in zijn kantoor annex magazijn.

Passessie
Wij begonnen met een uitgebreide passessie. In het helmenartikel van de Ligfiets& 2013-3 van juni, die ik woensdag in de brievenbus aantrof, had ik gelezen: "helmen die stroomlijn bieden, zijn niet gemaakt voor bescherming". Dus ik heb wel even gecontroleerd of de SpeedAiro was voorzien van een CE-keurmerk. En ja hoor, dat was wel het geval. Zo'n helm draag je immers in de eerste plaats voor de veiligheid. Daarna was de keus al snel gemaakt. Wel nog even zowel de M- als de L-versie op mijn hoofd gezet en de best passende (L-versie) afgerekend. Inclusief twee vizieren, de blanc visor en de grey visor. Toen ik Erik vertelde dat ik met deze SpeedAiro een mooie tijd in de 1-uursrace op de kombaan van de RDW in Lelystad op 29 juni verwacht neer te zetten, toonde hij zich ook nog bereid Bocycle te sponsoren.

Vizier omhoog

Uitgebreide passessie

Helm is goedgekeurd

iBike vermogensmeter

iBike
Erik demonstreerde ook nog een van zijn andere innovatieve producten, de iBike vermogensmeter. Deze meet het geleverde vermogen niet op basis van rekstrookjes op de cranck-stangen, maar op basis van natuurkundige formules (zie het artikel "Met racefiets meer vermogen dan met ligfiets" in de Ligiets& 2013-2). De iBike heeft een sensor voor de windsnelheid, een hoogtemeter voor het stijgpercentage en een snelheids-/acceleratiemeter. Nadat je enkele fietseigenschappen hebt ingevoerd (w.o. het totaalgewicht) en een calibratierit hebt gereden, geeft deze iBike feilloos het geleverde vermogen aan. Een leuk vaderdagcadeau voor volgend jaar

Nieuw pand voor Rosiir
In september betrekt Erik met zijn bedrijf Rosiir een nieuw pand in Bathmen. Chapeau Erik voor dit mooie bedrijf en de buitengewoon hartelijke ontvangst.

Degene die door mijn superlatieven en de foto's nog niet is overtuigd bekijke de flitsende SpeedAiro promofilm hieronder...

4 opmerkingen:

Quezzzt zei

Lees je de Ligfiets& niet Bocycle....je schedel is hard genoeg staat er, lol...

Maar of een helm nu wel of niet beschermd tegen dodelijk letsel, beschermen tegen lichter maar zeer pijnlijk letsel en mogelijk verminkend ( littekens ) doet het wel.

Ik denk daarbij voornamelijk met je hoofdhuid over het asfalt schuren....dat zou tot aan het schedelbot aan toe kunnen. Lijkt me niet echt prettig letsel.

Ik denk (ook) dat een helm beter is....

BoCycle zei

Welwisenwaarachtig lees ik de Ligfiets&. Ik heb daar zelfs in het blogbericht uit geciteerd. En ook ik neem het zekere voor het onzekere en draag een (super)fietshelm. Zie ook (sc)Helmenstreken van de Fietsersbond

Quezzzt zei

Was een retorische opmerking Bocycle...je staat zelfs IN de Ligfiets& ;-)))

BoCycle zei

Ja Quezzzt,

Dat was wel een "understatement".

Groet,
Gerrit