BoCycle

BoCycle

zondag 1 juli 2012

Willingen: Snelheidsrecord gebroken

Afgelopen weekend had ik een sportweekend in Willingen met 500 collega's, waarvan 120 racefietsers. Lees gauw verder hoe ik het er als enige ligfietser tussen al dat bukfietsgeweld van heb afgebracht...


Ligfiets op tandemplaats

"Goed gedaan John"

Harmeling is de naam
Ligfiets op tandemplaats
Willingen is belangrijkste tussendoel op weg naar "Le Grand Ballon" die in september op het programma staat. 's Ochtends om 07:00 uur was het verzamelen op het bedrijfsterrein. Mijn ligfiets werd in de fietsaanhanger geplaatst op één van de twee tandemplaatsen. Chauffeur John deed dat heel zorgvuldig en met grote deskundigheid. Mijn fiets heeft geen schrammetje opgelopen. Heel goed John.

Om 11:15 uur kwamen we in Willingen aan waar wij net als vorig jaar in het Sauerland Sternhotel overnachtten. Dit is een enorm hotel met meer dan 500 ruime kamers. Iedere deelnemer deelde de kamer met een collega.

58 mooie kilometers
Na een calorierijke lunch, een toespraak van een van onze directeuren en wederom een leuke peptalk van hoofdtrainer Rob Harmeling vertrokken de 120 fietsers verdeeld over 8 groepen. Ik was ingedeeld in groep 7 (de op één na laagste groep). Rob Harmeling en zijn team hadden een prachtige tocht uitgezet. Het waren 58 prachtige kilometers en dito hoogtemeters.
Knallen na een lekke band

Arnd in actie

Knallen op de Küstlerberg

Klik op de afbeelding om hem
groot en scherp weer te geven
Na 37 minuten had ik een lekke achterband. Onze ploegleider Arnd had die binnen 7 minuten gerepareerd en opgepompt met een CO2 patroon van mij. Daarna ging ik pas goed knallen. In Küstlerberg kwam ik na een klim van zo'n 2,5 km als eerste van de groep boven. In Winterberg kwam ik na 4 km ook als eerste boven. En de col van de 3de categorie bij Bruchhausen zat ik ook in de kopgroep. De statistieken spreken voor zich. De vermogens zijn met Bocycles rekenprogramma bepaald.Valpartij
Aan de voet van een col had een teamgenoot kettingpech en kwam een andere teamgenoot ten val. Deze onfortuinlijke gebeurtenissen zijn op film vastgelegd. Ook kun je op de film zien hoe Bocycle met die rare ligfiets van hem de leiding neemt in de beklimming van een col van de 3e categorie.
Nederland-Duitsland
Na afloop werd de EK-voetbalmatch Nederland-Duitsland overgespeeld. De spelers waren gerecruteerd uit de nederlandse resp. duitse vestigingen van ons bedrijf. De wedstrijd leek wel een kopie van de match die Nederland tegen Portugal speelde. Ook deze wedstrijd verloor Nederland met 1-0, ondanks de fanatieke aanmoedigingen van Bocycle en zijn collega's. En... de gemiddelde leeftijd van de Duitse spelers lag wel zo'n 20 jaar lager dan die van mijn landgenoten.

Disco
's Avonds was er een uitgebreid buffetdiner en aansluitend disco. De volgende ochtend was er nog een facultatieve training om 08:00 uur. Ik verkoos een uitgebreid ontbijt in goed gezelschap. Om 11:00 vertrok bus alweer. Naarmate wij de Nederlandse grens naderden werd het weer steeds somberder. Om 2 uur werd ik weer opgehaald door mijn trouwe fan Tilly en was dit zeer geslaagde weekend alweer ten einde. De beloofde 1150 hoogtemeters bleken er volgens Garmin connect slechts 953 te zijn. Maar ik heb in een afdaling met 69,41 km/h wel mijn vorige snelheidsrecord van 65,05 km/h gebroken.

2 opmerkingen:

Mark zei

Een col beklimmen met de ligfiets, iets dat ook nog op mijn to-do lijstje staat. Ik heb een paar jaar geleden de Mont-ventoux opgefietst met mijn hybride fietsje maar het grootste nadeel van rechtop zitten vond en vind ik nog steeds dat je veel sneller in ademnood komt. Ik ben benieuwd of dat op ligfiets beter gaat.

BoCycle zei

Beste Mark,
Ik denk dat het niet veel uitmaakt of je liggend of zittend en col beklimt. Het gaat erom hoeveel vermogen je kunt leveren. Ik ben uiteraard zeer benieuwd naar jouw praktijkervaring.