BoCycle

BoCycle

dinsdag 24 juli 2012

Bocycle beats "Le Grand Ballon"

De routes waarlangs het Committed Power team in september Le Grand Ballon gaat beklimmen staan nu op dit blog. Lees gauw verder welke uitdaging Bocycle is aangegaan...

Le Grand Ballon
De organisatie van Committed Power heeft 3 routes uitgezet voor de beklimming van Le Grand Ballon in september:
  • 55 km en 1300 hoogtemeters
  • 85 km en 2000 hoogtemeters
  • 105 km en 2600 hoogtemeters

Bocycle heeft voor zich voor de 85 km route ingeschreven. Deze Le Grand Ballon is een col van de 1ste categorie en was 7 keer onderdeel van de Tour de France; een ware uitdaging voor deze liggende fietser (de Col de Joux Plane die ik vorig jaar met het Committed Power team heb beklommen was overigens een col van de buitencategorie).

Beweeg de cursor naar het fietsikoontje op het kaartje in het rechter gedeelte van dit blog en de drie routes komen te voorschijn. Klik vervolgens op de route naar keuze en je wordt doorgeleid naar de bikemapsite, waar je de gekozen route en het klimprofiel kunt bekijken. Je kunt de route ook virtueel nafietsen door op het klimprofiel rechtsonderin de kaart op de bikemapsite de muiscursor te bewegen. En je kunt de routes van de bikemapsite ook downloaden. Let wel: de drie voorbeeldroutes die tot 24 juli op het kaartje stonden zijn nu dus vervangen door de routes die in september echt gefietst gaan worden.

Training in de West Betuwe Toer
En om alvast in de stemming te komen gaat Bocycle zaterdag 28 juli 2012 de West Betuwe Toer rijden. En hoewel de naam van deze streek een parcours doet vermoeden dat zo plat als is een dubbeltje, is dit allerminst het geval. Bocycle gaat daar 150 km met zo'n 1000 hoogtemeters wegtrappen.

Geen opmerkingen: