BoCycle

BoCycle

zaterdag 28 juli 2012

Vijf uur afzien (vervolg)...

Hier dan het aangekondigde vervolg van de Reichswald woudloopkluuntocht...

Reichswald woudlooptocht
Maandag 23 juli heb ik met wandelmaatje Dorine de 23 kilometer lange en vijf uur durende Reichswald woudlooptocht gelopen; of beter gezegd gekluund. Het Reichswald ligt in Duitsland net over de grens bij Groesbeek. Bij de VVV in Groesbeek hadden we de routebeschijving opgehaald, waarin deze tocht wordt omschreven als "een stevige wandeling door heuvelachtig en uitgestrekt bos aan de Duitse kant van de grens met op de terugweg aan de Nederlandse kant het bijzondere natuurreservaat De Bruuk". Voorts gaf de routebeschrijving over 15 punten op de route uitgebreide informatie, zoals over de "Ketila Buche" één van de weinige woudreuzen die het Reichswald nog herbergt. Op de website had ik ook reeds het gpx-track gedownload. En dat was maar goed ook, want zonder het gpx-track in de Garmin navigator hadden we beslist een andere route gelopen. Het track dirigeerde ons namelijk geregeld het struikgewas in, alwaar vagelijk nog sporen te ontwaren waren van wat eens mogelijk een pad kon zijn geweest. Wij voelden ons pioniers die zich in het oerwoud een weg proberen te banen. Deze Reichwaldroute kan met recht een woudloopkluuntocht worden genoemd.

242 hoogtemeters
Zoals de routebeschrijving al deed vermoeden kent de woudlooproute ook de nodige hoogtemeters, namelijk 242 m. Dat is veel meer dan de Airborne wandeltocht die wij met een ervaren loopgezelschap rond Oosterbeek gaan afleggen. De Airborne wandeltocht wordt op 1 september voor de 66ste keer georganiseerd en kent zo'n 30.000 deelnemers. De tocht start en eindigt in Oosterbeek en kent drie afstanden: 10, 15 en 25 km. Het ervaren loopgezelschap gaat uiteraard voor de grootste afstand. En dat loopt zelfs Bocycle met zijn 4566 km onder de trappers niet zomaar weg. Vandaar deze zeer geslaagde training voor de Airborne.
Gevaarlijk wild
Wie zich in het Reichwald waagt moet ook niet bang zijn voor wild. Je kunt er namelijk oog-in-oog komen te staan met wilde zwijnen. Bocycle en zijn wandelmaatje is dit bespaard gebleven, maar zij hebben wel sporen ontdekt die onmiskenbaar de aanwezigheid van deze niet ongevaarlijke wilde beesten verraden. Ook kun je er reeën, edelherten en tal van bosvogels (waaronder buizerds, sperwers en havikken) tegenkomen. Je bent gewaarschuwd.
Spierpijn
De routebeschrijving waarschuwde al dat dit een stevige wandeltocht zou worden. En dat heeft Bocycle geweten; hij heeft nog twee dagen gestrompeld van de spierpijn en andere pijnen. Dus of het nu wel zo verstandig is om één week voor de beklimming van "Le Grand Ballon" de 25 km lange Airborne wandeltocht te lopen, vraagt hij zich vertwijfeld af.

1 opmerking:

Anoniem zei

leuke foto,s van je dorine,ik kom de laatste tijd ook regelmatig in het reichswald..prachtig stukje wild bos,,in nederland niet meer te vinden?