BoCycle

BoCycle

zondag 6 mei 2012

Limburg Tour: gevoelstemperatuur 1°C

Gisteren had ik het reeds aangekondigd: vandaag werd de Limburg tour gereden met zo'n 60 collega's. Vandaag het verslag van deze barre tocht. Terwijl het in bijna geheel Nederland droog was en zelfs af en toe de zon scheen, regende het in Zuid-Limburg continu en was de gevoelstemperatuur 1°C. Verkleumd, door-en-doornat en klappertandend passeerden deze sportievelingen de finish...

Enthousiasme
Aan het begin waren de deelnemers nog enthousiast en optimistisch, zoals je op de foto van groep 5 kunt zien. De deelnemers waren in vijf groepen ingedeeld; groep 5 had de kortste route (61,2km gepland, maar vanwege het barre weer ingekort tot 48km). Gebroken pols
Heel bijzonder was dat Peter, die de vorige training in Woudenberg zijn pols had gebroken, ook aanwezig was. Niet als deelnemer, maar als supporter, want zijn pols moet nog 4 weken in het gips blijven.

Het parcours
Het parcours, met in totaal 499 hoogtemeters, zie je hieronder. In dit parcours zaten dan ook een paar stevige klimmetjes. Deze zijn met een sterretje aangegeven op de kaart en ook onder de kaart opgesomd. Als je klikt op de naam van de klim in de lijst onder de kaart, dan verschijnt het klimprofiel. Beweeg je met de muis het handje op het sterretje op de kaart, dan verschijnt de naam van de klim.

Fiets route 1557838 - powered by Bikemap 


Gemene pukkels
De stijlste klim was de Gulpenerberg met een maximaal stijgingspercentage van 17% en een gemiddeld stijgingspercentage van 8,6%. Sommige fietsbikkels uit groep 5 moesten bij het steile stuk afstappen. Het profiel van deze gemene pukkel heb ik hierboven weergegeven.

Op de foto zie je hoe twee groepsgenoten de Sint Remigiusstraat opploeteren (volgens www.hardfietsen.nl maximaal 12% en niet 10% zoals op het verkeersbord staat).

Nat en verkleumd
Na 48km waren alle groepsgenoten doorweekt en tot op het bot verkleumd. Ik lag zelf op mijn fiets niet te rillen, maar te schudden van de kou. Mooi dat de organisatie drie hotelkamers had geregeld waar wij een warme douche konden nemen. Daarna stonden soep, broodjes en koffie klaar. Toen ik eenmaal thuis aan de koffie zat scheen de zon. Rond Arnhem was de hele dag geen drup gevallen. Vandaag, bijna 400km met de auto gereden om een stukje van 48km te fietsen op de enige plek in Nederland met kou en regen; een goede training in afzien.

2 opmerkingen:

Casper zei

BIKKELS!!!!!

BoCycle zei

Dank Casper voor deze wel zeer supersnelle reactie.