BoCycle

BoCycle

zondag 31 mei 2015

Ronde van Nijmegen

't Is al weer even geleden, maar op moederdag heb ik de Ronde van Nijmegen gereden; een prachtevenement. Lees hoe Bocycle het er van af heeft gebracht...

De Ronde?
De Ronde van Nijmegen werd dit jaar voor de vierde keer georganiseerd en is in die vier jaar tot een omgekend populair evenement uitgegroeid. Waren er in 2012 nog 1771 inschrijvers, in 2015 reden er 4266 mee. En alle jaren op moederdag. In 2013 reed ik de Ronde voor de eerste keer en toen was de organisatie van dit evenement net als dit jaar uitstekend. Het enige verbeterpuntje zou kunnen zijn dat de organisatoren zich dit jaar enigszins hebben verkeken op het grote aantal deelnemers. Zo stond ik voor de oversteek van de N840 met vele lotgenoten ruim een kwartier in de file. Bij de tweede recuperatiepost stond eveneens een lange rij fietsers voor de watertank. Maar voorts chapeau.

De resultaten
Tot de vele mooie dingen van de Ronde van Nijmegen behoren de individuele tijdmetingen. Bij de start en de finish wordt de tjd gemeten. Ook bij de voet en de top van de Oude Holleweg passeren de fietsers een tijdmeetlus. En na afloop zijn op de website van de Ronde van Nijmegen de tijden van alle deelnemers gepubliceerd. Zo kun je precies zien hoe je gepresteerd hebt ten opzichte van de andere deelnemers. In de staaafdiagrammen zie je hoe Bocycle het er vanaf heeft gebracht. Tevens zijn zijn resutaten van 2013 weergeegeven. En voorwaar de resultaten waren verpletterend. Overall behoorde ik bij de snelste 22% van de 2205 renners die de Classic Route (120 km) reden; de klim van de Oude Holleweg was minder verpletterend: 78% van de klimmers gingen mij voor. De bewogen gemiddelde snelheid bedroeg 27,03 km/h.

Sneller dan 78% van de deelnemers...

...maar niet op de Oude Holleweg


De afterparty
De afterpary op het feestterrein was ook buitengewoon gezellig. Samen met mijn trouwste supporters en buurvrouw Geertje, die de Bourgondische route had volbracht, genoten we van een alcohol vrij biertje. Heel bijzonder was dat ik vlak voor de finish werd aangemoedigd met doedelzakmuziek. Volgend jaar doe ik weer mee.


Buurvrouw Geertje

Aangemoedigd met doedelzakmuziek

2 opmerkingen:

Belle zei

Gefeliciteerd! Zo te lezen heb je erg genoten.

BoCycle zei

Ja Belle. Een echte aanrader, ook voor jou?