BoCycle

BoCycle

dinsdag 5 mei 2015

Analyse met STRAVA

Vandaag heb ik de Oude Holleweg bij Berg en Dal voor de zestendertigste keer beklommen. Genoeg gegevens dus om met STRAVA te analyseren hoe het met mijn conditie gesteld is...

Analyse trainingsgegevens
STRAVA is een fantastisch hulpmiddel om trainingsgegevens te analyseren. Je uploadt daartoe het tracklog van je GPS-fietsnavigator op de STRAVA website. Daarna kun je onderdelen van de afgelegde route verder analyseren (deze routedelen worden segmenten genoemd). Hieronder zie je het segment "Oude Holleweg".In de grafiek zijn de tijden van de 36 keer dat ik de Oude Holleweg heb beklommen weergegeven. Rechts zie je de drie keer dat ik hem vandaag heb beklommen. De tweede beklimming was de snelste 3 minuten en 5 seconden.
Deze grafiek is één van de vele analysetools van STRAVA220 - leeftijd = max hartslag
Slechts drie keer heb ik die Oude Holleweg sneller beklommen; de snelste tijd was 3:03 op 9 augustus 2012. Een marginaal verschil met vandaag; dus met die conditie zit het wel goed. En dat met een hartslag van een 26 jarige.

STRAVA kan nog meer
Ik heb hier slechts één van de vele functies van STRAVA beschreven. Je kunt ook hartslag, vermogen, cadans analyseren. Ook kun je de trainingsresultaten vergelijken met vrienden en anderen die hun gegevens hebben ge-upload in STRAVA. Zo sta ik met mijn snelste beklimming van de Oude Holleweg op plaats 6119 van 7374. En er is ook een STRAVA app. Daarmee kun je op je smartphone direct de tracks opnemen en analyseren (je hebt dan dus geen aparte GPS-fietsnavigator nodig).


Oppassen geblazen

Ooievaar kraakt monumentale toren

Geen opmerkingen: