BoCycle

BoCycle

zondag 28 december 2014

Vier dagen Catalonië

Het fietsdoel van het sportprogramma "Committed Power" voor 2015 is bekend: "Girona in Catalonië, Spanje". In september verblijf ik met zo'n 300 fietscollega's gedurende een superlang weekend (vier dagen) in dit populaire trainingsgebied...

Waarom Girona?
Lance Armstrong was één van de eersten die Girona als een aantrekkelijke plek voor het wielrennen ontdekt had. De inmiddels niet al te populaire ex-wielrenner besloot in het oude centrum van Girona een huisje te kopen en van daaruit elk jaar zijn Tour de France voor te bereiden. Sindsdien hebben steeds meer profwielrenners hun tweede huis gekocht in Girona. Het is nu zelfs zo populair geworden dat er al honderden professionele wielrenners wonen of er hun tweede huis hebben. Onder hun 75 pro-tour renners. De meeste profs die je hier ziet zijn Amerikanen en Australiërs die tijdens het Europese wielerseizoen in Girona wonen en trainen. Ook zie je steeds meer Nederlanders en Engelsen van verschillende ploegen. Je ziet dan ook regelmatig wielrengroepen langs komen met renners uit verschillende ploegen als Sky, Belkin, Garmin, NetApp, Green-Edge, Giant-shimano, etc. (Bron: www.campobicicleta.com).

Committed Power?
In 2006 startte mijn werkgever Committed Power, een initiatief om medewerkers te stimuleren meer te sporten. Met een intensief trainingsprogramma worden de deelnemers klaargestoomd voor het einddoel. Er zijn vijf programma’s waarvoor men zich kan inschrijven: hardlopen, wielrennen, mountainbiken, nordic walking en schaatsen. Voor de wielrenners is het einddoel in 2015 dus een trainingsweekend in Girona, Catalonië. Het sportprogramma is razend populair: in 2014 deden er zo’n achthonderd sporters mee, waarvan 150 wielrenners en 100 mountainbikers. Hieronder zie je Bocycle in actie in een promofilmpje.

4 opmerkingen:

Willem zei

Fijne omgeving tussen de beregen en de Middelandse zee. Je doet er door de samenstelling van de lucht veel weerstand op.
Mijn oudste zoon heeft er ook veel getraind ter voorbereiding van het wielerseizoen en ook zij verbleven dan in een huis vlak buiten Girona. Het leven is er, vooral in de winter goed te betalen. Wij komen al enige jaren in klein dorpje aan de kust L"Escala van daaruit kun je met de fiets richting bergen maar ook heerlijk langs de heuvelachtige kustwegen trainen. Ik duik er veel in de Middellandse zee, er is daar nog veel moois te zien. Buiten het toeristisch seizoen (eind september, tot november is het er nog lekker warm en rustig de prijzen zakken dan ook weer)

BoCycle zei

Leuk om te lezen dat ook jij en de jouwen veel (fiets)plezier in deze omgeving hebben beleefd. Maar als ik zo op de kaart kijk is het vanuit L'Escala nog wel een eindje fietsen voor je in de bergen bent. Ik houd je in ieder geval op de hoogte via (o.a.) dit blog of wellicht weer tijdens een gezamenlijke fietstocht.

Willem zei

Dat is waar, vroeger reden wij met de racefiets het achterland in en maakte ik ritjes van 150-200 km.
Tegenwoordig pak ik de ATB. er is zoveel meer te zien en je hebt geen verkeershinder en vieze uitlaatgas geur van anderen. Met name op de binnenwegen wordt veel gefietst, vooral in het weekend.
Met de ATB. ligt er een prachtig netwerk van oude wandelpaden tussen de diverse kustdorpjes, al dan niet via een of meerdere passen bereikbaar echt hoog is het niet maar na 4-6 uurtjes afzien en je water zak leeg heb je heel wat hoogtemetertjes op een technisch parcours afgelegd. Bovendien lopen de wandelaars de fietsers niet in de weg en andersom ook niet. De Catalaan kent geen stress en dat neem ik vanzelf na een paar uur over de grens over. Ons appartement ligt op 50 meter vanaf de oude haven en 100 meter vanaf het strand. Na mijn fietstocht (om de dag) loop ik zo de zee in om lekker af te koelen. Verder zijn de Catalanen zeer behulpzaam en over het algemeen lieve mensen.

BoCycle zei

Hoi Willem,

Een mooi vooruitzicht om naar uit te kijken. Dank voor je uitgebreide en enthousiaste ervaringen.