BoCycle

BoCycle

zaterdag 6 december 2014

Botsing met auto

Voor het eerst na 48.740 km is Bocycle aangereden door een auto. Lees verder en huiver, want dit kan jou ook overkomen...


... gemeentelijk monument


Rijk van Nijmegen
Doel van deze trainingstocht was duurtraining (81 km) met een vleugje klimmen (450 hoogtemeters). En halverwege recupereren bij het beste Bötchen Bratwurst adres (Wyler Duitsland) van Europa. Dat betekende dus "Het Rijk van Nijmegen" met de volgende klimmetjes:
De resultaten waren niet om over naar huis te bloggen. De klim van de Oude Holleweg was de langzaamste van de 32 die ik in Strava heb geanalyseerd.

Botsing met auto
Op de terugweg even buiten Elst gebeurde het. Op de smalle Logtsestraat in een scherpe bocht nam een tegemoetkomende personenauto de bocht wel erg nauw. Hij liet mij in de binnenbocht te weinig ruimte en mijn linkervoorpedaal schampte de zijkant van de auto. Ik kletterde op de grond. Geschrokken zette de bestuurder zijn auto aan de kant en kwam mij snel te hulp. Gelukkig had ik elleboogbeschermers om, want anders zou de linker elleboog, waarin de slijmbeursontsteking nog niet genezen is, een lelijke opdonder hebben gehad. Mijn persoonlijk letsel bleef beperkt tot een bloedende linker middelvinger. Ook de ligfiets bleek onbeschadigd.

Schade
De auto was bekrast, dus nadat ik een pleister uit de EHBO-kit van de vriendelijke autorijders op mijn vinger had geplakt, hebben we gezamenlijk een aanrijdingsformulier ingevuld. Na een half uurtje namen wij afscheid. Jammer dat deze aardige mensen en ik op het verkeerde moment op deze plaats nu juist aanwezig moesten zijn. 's Avonds ben ik nog een uur bezig geweest om de schade aan mijn Aansprakelijkheidsverzekeringsmaatschappij on line te melden. Ik ben benieuwd wat de afloop van de schade-afhandeling zal zijn. Ik ben in ieder geval blij dat ik er in dit verkeersongeval nagenoeg ongedeerd vanaf ben gekomen.

6 opmerkingen:

Maurice zei

Oei, gelukkig lijkt de menselijke schade mee te vallen. Sterkte in ieder geval!

Maar euh, als de automobilist de bocht te krap neemt, dan treft jou toch geen blaam en is het toch geen gevalletje voor jouw verzekering?

Wim zei

Ik zou toch de fiets nog eens heel goed inspecteren. Vaak ontdek je dagen/weken later nog een beschadiging en dan ben je te laat.

Als je trapper een goede opdonder heeft gehad, dan kan de gehele trapboom wel scheef staan. En je stoeltje kan toch niet onbeschadigd uit een schuifpartij te voorschijn komen? Bij een beetje schuiven over de straat is ook je achtervork meestal wel beschadigd.

Ik zou toch echt je fiets nog eens goed gaan bekijken.

Belle zei

Veel sterkte bij het bijkomen van de schrik. En door de val zul je ook wel spierpijn hebben, dus beterschap. Gelukkig verliep de schadeafhandeling in prettige sferen zonder meteen verwijten naar elkaar.

Kees van Malssen, oud-voorzitter NVHPV zei

Een ongeval is altijd vervelend. En elkaar positief daarna te woord staan scheelt inderdaad een hele hoop.
Maar ik ondersteun wel de reacties van Wim en Maurice: kijk eens heel grondig of je inderdaad nergens schade hebt en in de beschreven situatie ben jij niet, maar is de automobilist wel aansprakelijk. Zowiezo voor zijn eigen schade. Pas als jij moedwillig op hem ingereden was (of met aan moedwil grenzende roekeloosheid) dan zou het anders kunnen zijn. Maar eeeh, dat past helemaal niet bij jou!
Sterkte met de nasleep

Wilco Pompert zei

Fijn dat het in ieder geval goed is afgelopen, en dat jullie het plezierig konden afhandelen. Geen opmerkingen over 'u bent ook zo laag' ofzo

Hoop dat je niet teveel geschrokken bent en weer op de fiets durft te stappen.

Wilco

BoCycle zei

Dank voor jullie reacties en adviezen. Ik zal de fiets nog eens grondig inspecteren. En met mij gaat het weer prima hoor.