BoCycle

BoCycle

maandag 28 april 2014

FietsCentrum Nijmegen

Vandaag ging ik met ligfietsclub "Mooi Bennekom" op pad. Doel was een bezoekje aan FietsCentrum Nijmegen in het voomalige Honigcomplex in Nijmegen...


De Oversteek


Lekke band
De belangstelling was groot; bij het startpunt in Bennekom verschenen 10 liggers. De tocht begon al goed; na 3 kilometer was er een gedwongen pauze wegens een lekke voorband. De reparatie was een schoolvoorbeeld van hecht teamwork en na en klein kwartiertje kon het gezelschap zijn tocht vervolgen. Na een prachtige tocht via het strandpark Slijk-Ewijk en de nieuwe Waalbrug "de Oversteek" arriveerde "Mooi Bennekom" bij het voormalige Honig fabriekscomplex. In dit complex is en wordt een breed spectrum van bedrijven gevestigd, waaronder restaurant "de Meesterproef", Atelier Bydo, beachvolleybalvelden en FietsCentrum Nijmegen.


FCN
Onder de naam FietsCentrum Nijmegen heeft een aantal fietsondernemers een bedrijfsruimte in deze voormalige soepfabriek gehuurd. Één van die ondernemers is ELAN, ligfietsdealer en producent van het ligfietstopmerk Challenge. Na de prachtige showroom en werkplaats te hebben bewonderd en koffie met appelgebak te hebben genuttigd, gaf eigenaar Hans van Vugt ons nog een rondleiding door het Honig complex.


Te breed voor Peters trike


Hindernissen op de dijk
De liggers kregen onderweg heel wat hindernissen te verwerken. Peters trike was te breed om een "fietssluis" op de dijk te passeren en moest er overheen worden getild.

Geen opmerkingen: