BoCycle

BoCycle

maandag 30 december 2013

Beruchte kroeg in Zwillbrock

Na de beklimming van de Alpe d'Huez vrijdag ben ik gisteren wederom in het buitenland geweest: Zwillbrock. Lees wat ik daar in goed gezelschap van 12 ligfietser heb meegemaakt...


De Mallumsche Molen bij Eibergen
Het Volkshuis
Gisteren was er de LOLiebollentocht van de Zutphense ligfietsclub LOL (Lekker Ongebonden Liggen). Een prachtige woordspeling (van Arjen Haayman) op de Oliebollentocht die 28 december voor uitsluitend velomobielen plaatsvond. Ik had mij voorgenomen per ligfiets de afstand (45 km) van mijn domicilie naar startpunt "Het Volkshuis" in Zutphen af te leggen. Ik had nog speciaal daarvoor het tijdstip van zonsopkomst opgezocht: 08:43 uur. Om half acht stond ik klaar om af te reizen, maar waar bleef nu die zon? Alras realiseerde ik mij dat ik mij een uur vergist had in de zonsopkomsttijd. Ik overwoog nog de Challenge Fujin uit te rusten met verlichting, maar dat zou toch te veel tijd kosten. Dus heb ik de ligfiets in de auto gelegd, nog een kopje koffie gedronken en mij vervolgens per auto naar Zutphen begeven.


Waaraan kun je zien dat je in Duitsland bent? Klik op de foto voor het antwoord


Der berüchtigte Ludwig
Deze LOLiebollentocht kende een grote opkomst, mogelijk vanwege het intrigerende doel van deze tocht, aangeprezen met Caspers woorden "...en dan gaan we in Zwillbrock bei der Ludwig pauzeren, prachtig café". Google maar eens op "Ludwig Zwillbrock" en neem kennis van de twijfelachtige reputatie van dit beruchte café.


Markante stoet van 11 velomobielen en 2 open liggersVeel belangstelling
Aliens op aarde
Onderweg oogstte de markante stoet van 11 velomobielen en 2 open liggers veel belangstelling. Enthousiast werden de ligfietsers begroet; één maal met de woorden:"Aliens op aarde!/?" Het café van uitbater Ludwig hebben we overigens niet bezocht; wij hebben braaf aan de overkant van de weg onze "Apfelkuchen" met koffie genuttigd. Hoewel... Casper had een wel heel spannende "Stachelbeerbaiser" besteld; kom daar maar eens om in Nederland.

Nog meer reisverslagen
Terug in Zutphen wees de teller 103 km aan. Nog meer reisverhalen vind je op de diverse blogs van de deelnemers, w.o.:

3 opmerkingen:

Paul van Roekel zei

Dat van die aliens heb jij dus ook gehoord? Ik riep nog: Pas maar op, we nemen je mee!

Marc zei

Inderdaad, deze pagina over "Bij Ludwig" vermeldt: "Tussen kerst en oud/nieuw wordt hier in de regio een tocht uitgezet voor mountainbikers. Vast onderdeel hierbij is om dwars door het café van Ludwig te rijden."

Ik ben nu toch wel benieuwd of wij er ook doorheen hadden gepast met onze fietsen, zo ja dan ... :-D

BoCycle zei

Ja mannen,

Zo zie je maar, "met de voeten op de pedalen heb je altijd wat te verhalen". 't Was een leuke dag in goed gezelschap.