BoCycle

BoCycle

zondag 17 februari 2013

Corpus delictum

Verslag van een tocht vol gevaren. Na grondig speurwerk vond Bocycle zelfs een corpus delictum...

Fietskloffie
Vandaag heb ik wederom de kou getrotseerd om te werken aan verbetering van mijn basisconditie ter voorbereiding van de Col d'Aubisque in september. Over mijn normale fietskloffie had ik een extra broek, fleece trui, twee paar sokken en een das aangetrokken. Precies goed om temperatuur van 5 tot 7 goed te doorstaan.


Menu "kies routetype"
van de fietsrouteplanner


Natuurroute
Met de voortreffelijke fietsrouteplanner van de Fietsersbond had ik een mooie "natuurroute" over de Veluwe uitgezet. De route ging over mooie maar smalle, hobbelige fietspaden door het bos. Dat schoot niet op en ik besloot de tocht over gangbaarder fietswegen te vervolgen. De volgende tocht die ik met de fietsrouteplanner uitzet wordt toch weer "makkelijk doorfietsen" of "racefietsroute".

En toen gebeurde het...
Toen ik de Koningsweg ten zuiden van "Het Nationale Park De Hoge Veluw" opreed gebeurde het: Een lekke achterband. De foto toont het corpus delictum waarmee deze benarde situatie was aangericht: een scherp steentje 4 mm lang.

Onthaastende runderen
Na twintig minuten was de band weer gerepareerd en vervolgde ik mijn weg, maar dan wel over een verkorte route. De Schotse hooglanders langs de Oude Arnhemseweg (naast de A50 tussen Arnhem en Apeldoorn) werkten superonthaastend op de door zijn avontuur aan de Koningsweg gejaagde Bocycle.

Gevaarlijke weg
De Noordweg tussen Beekbergen en Hoenderlo bleek minder onschuldig dan ik bij het uitzetten van de route had kunnen vermoeden. Ik kwam op die weg diverse waarschuwingsborden tegen.


Woeste Hoeve
Indrukwekkend was het monument bij de Woeste Hoeve. Nabij Woeste Hoeve vond in de nacht van 6 maart op 7 maart 1945 een aanslag op SS-generaal Hanns Albin Rauter plaats. De bedoeling van het verzet was een Duits legervoertuig te bemachtigen; men wist niet dat Rauter zich in de auto bevond. Rauter was zwaargewond maar overleefde het vuurgevecht. De Duitsers lieten als represaille enkele honderden gevangenen executeren, waarvan 117 bij Woeste Hoeve. De namen van deze 117 geëxecuteerden staan op een glazen plaat achter het kruis. Daaronder staat de volgende tekst:

IN DE OCHTEND VAN 8 MAART 1945 
WERDEN ZIJ OP DEZE PLAATS 
DOOR DE DUITSE BEZETTER UIT WRAAK VERMOORD


Meer informatie over deze tragische gebeurtenis vind je op o.a. Wikipedia.

Theevisite
Precies op tijd arriveerde ik om 15:00 uur op theevisite in Otterlo, het eindpunt van de tocht.

3 opmerkingen:

Wim zei

Mooie tocht.

Eindpunt??? Hoefde je niet meer terug?

BoCycle zei

Het was inderdaad een mooie tocht. In Otterlo was ook mijn ega met onze Toyota Corolla. Daar past mijn ligfiets in (voor een quest XS heb je een grotere auto nodig las ik op jouw blog).

REMY.CREDIT zei

Hallo Heeft u een Instant Loan (Whats App)-nummer nodig: +46769618757 stuur ons een e-mail nu hebben we een lening voor u remy.credit111@gmail.com van 2.000 euro tot 50.000.000.00 euro zonder onderpand en ontvang een vrijblijvende leninggoedkeuring. We verwelkomen de kans om u te laten zien hoe effectief we zijn in het helpen van onze klanten om het geld te krijgen dat ze nodig hebben om te slagen. Onze professionele medewerkers zijn beschikbaar voor een gratis consult. Bij het legitieme bedrijf Pvt van Patiala, neem nu contact met ons op 2% rente, zowel op lange als op korte termijn in contanten, antwoord ons (Whats App) nummer: +46769618757 e-mail ons nu hebben we een lening voor u remy.credit111@gmail.com
meneer Remy..