BoCycle

BoCycle

donderdag 27 december 2012

In september beklim ik de Col d'Aubisque

Tja beste blogvolgers, het fietsdoel voor 2013 is onlangs bekend gemaakt. Met het Committed Power team gaan wij de Col d'Aubisque in de Pyreneeën beklimmen...

Uitdaging
De organisatoren van Committed Power hebben wederom een uitdagend einddoel gekozen: De Col d'Aubisque. Deze col in de Franse Pyreneeën is reeds 68 keer in de Tour de France opgenomen geweest. Hij behoort tot de zwaarste categorie bergetappes: de Hors Category.


Het bergprofielCol d'Aubisque linksonder op de kaart


De feiten
Het Committed Power team vertrekt vanuit Lourdes om deze Col d'Aubisque vanaf de oostzijde te beklimmen. Vanaf deze zijde lijkt deze berg op het eerste gezicht wel mee te vallen. Gemiddeld stijgpercentage is 4,3% en de steilste klim is 10,3%. Toch behoort hij, zoals gezegd, tot de zwaarste categorie in de Tour de France. En... er zijn op internet wel spectaculaire verhalen te lezen over onder andere een Nederlandse wielrenner die bij een afdaling in de Tour de France 70 meter naar beneden viel.

Blogvervolg
Ik heb dit blog weer grondig aangepast om met jullie mijn voorbereidingen voor dit nieuwe, spectaculaire einddoel te delen. Zo kun je op het kaartje aan de rechterkant van dit blog zelf virtueel de Col d'Aubisque verkennen. Op onderstaande links kun je nog meer informatie vinden over de Col d'Aubisque:
- Klimgeiten
- Cycling Challenge
- Wikipedia

Blijf dit blog dus (ver)volgen...

Geen opmerkingen: