BoCycle

BoCycle

zondag 26 augustus 2012

Mooi Bennekom fietst 192 km

Jawel blogvolgers, jullie lezen het goed... Mooi Bennekom heeft zaterdag 25 augustus een megaprestatie neergezet door 192 km per ligfiets af te leggen. En...Bocycle heeft een heuse bokaal gewonnen met een wel zeer sportieve teamprestatie. Lees gauw verder wat Bocycle toch weer allemaal heeft uitgespookt...

Organisatie in handen van Bocycle
Ligfietsclub "Mooi Bennekom" fietst elke laatste zaterdag van de maand met zo'n 4 tot 8 liggers een tocht in de mooie omgeving van Bennekom. Deze zaterdag had captain Bert de organisatie gedelegeerd aan Bocycle. En die laat, zoals de trouwe blogvolgers wel weten, niets aan het toeval over. Bocycle had met de fietsrouteplanner van de fietsersbond een mooie route uitgezet. Ook had hij op een gezellig terras op de route appelkanjers geregeld van topbakker Cock (met "c","o","c","k") Aalders. En zelfs het weer leek het ligfietsgezelschap gunstig gezind.

Niet alles in de hand
Toch heeft ook Bocycle niet alles in de hand. Toen hij op het verzamelpunt (Sporthal DVO in Bennekom) arriveerde, bleek de voorband van zijn raceligfiets lek. Nadat hij de buitenband zorgvuldig had geïnspecteerd op en vrijgemaakt van potentiële lekveroorzakers (zoals kleine steentjes) verving hij de binnenband. Met de CO2-pomp werd de bandenspanning weer mooi op 6 atmosfeer gebracht. Wel werd voor het oppompen het binnenwerk van het ventiel stevig aangedraaid, om te voorkomen dat het er, bij het losdraaien van de CO2-pomp, zou worden uitgedraaid (dit was hem namelijk tijdens de West-Betuwe toer overkomen). Ligfietsdealer Hans van Vugt had Bocycle daarvoor een speciaal tooltje gegeven.

Vier deelnemers
Ondertussen hadden de vier deelnemers aan de tocht van vandaag zich verzameld. Ook Peter met zijn supertrike met trapondersteuning was weer van de partij. Via Wolfheze, Oosterbeek en de Italiaanse weg over het Dunoplateau kwam het gezelschap aan bij de veerpont van Driel. Aan de overkant van de Rijn ging de route verder in westelijke richting met windkracht 4 pal tegen. Voor ligfietsers met hun lage luchtweerstand niet echt een probleem en zeker niet voor Peter, die wel eens stiekem de elektrische trapondersteuning van zijn trike een tandje hoger zou kunnen hebben ingesteld.

Recuperatie
Na zo'n 4 kilometer tegen de wind in "zwoegen" konden dan eindelijk de gratis appelkanjers met cappuccino worden verorberd. Ook stak Bocycle zijn traditionele sigaar op. Waar vind je tegenwoordig nog een terrasje met zo'n mooie service. Na gezellig te hebben bijgekletst over hobbies, kinderen en andere bezigheden bestegen de rijders, haast met tegenzin, weer hun stalen en aluminium rossen. Op het Lexkesveer ontmoetten zij een groep reacefietsende senioren. Zij hadden veel belangstelling voor Peters trike met elektrische trapondersteuning. En dat vond Peter wel leuk. Een kortdurende, maar fikse hagelbui deed het gezelschap besluiten een verkorte route te nemen terug naar het startpunt in Bennekom. Aldaar wees Bocycles fietscomputer 48 km aan. De vier "Mooi-Bennekommers" hadden dus gezamenlijk 192 km afgelegd. Een mooie hersteltraining voor Bocycle.

De bokaal
Maar wat is nu die sportieve prestatie waarmee Bocycle die bokaal gewonnen heeft? Welnu, Bocycle had zich door één van zijn lieve nichten over laten halen om aan een door haar georganiseerd beachvolleybaltoernooi deel te nemen. Zijn weerwoord dat zijn meest recente volleybalervaring dateert van 25 jaar geleden, was geen belemmering om mee te doen. Gelukkig was Bocycle ingedeeld in een team (er deden vier teams mee van vijf spelers elk) met jongelui die meer vaardigheden met de bal hadden. En als enige senior wist hij de bal soms op een van zijn lichaamsdelen omhoog te laten stuiteren, waarna een teamgenoot de bal met een welgemikte tik over het net wist te werken. Dank zij dit teamwork wist dit enthousiaste team alle matches te winnen. Als de beloning mag Bocycle de "Wisselbeker beachvolleybaltoernooi Otterlo" een jaar lang op zijn bureau laten prijken.

Geen opmerkingen: