BoCycle

BoCycle

zondag 29 januari 2012

Ligfietser in de vrieskou gesignaleerd

De laatste veertien dagen heeft de training zich beperkt tot 2 keer een uur spinnen. Vandaag was het dus de hoogste tijd om weer eens op de ligfiets te stappen. Kans op neerslag 0%, maar welke kleding doe je aan bij 0°C...

Vandaag geen racetenue, maar een gewoon kloffie: Lekkere warme broek, twee paar sokken, normale fietsstappers (wel met klikpedalen), twee thermoshirts, overhemd, regenjack, winterhandschoenen en das. Daarmee 57 km geligfietst met als mooiste stuk de zuidelijke Maasdijk vanaf Ravenstein naar het pontje bij Maasbommel. En met deze kleding was het goed uit te houden in de kou.

De foto's illustreren dat het een mooie tocht was, maar die door door buienradar beloofde zon heb ik niet gezien.

2 opmerkingen:

Wim zei

Ik roets altijd in fietskleding.
Vandaag 60km: één paar sokken, thermo lange broek, thermo Merinowol shirt, lange broek met windstopper, fietsshirt met lange mouwen, softshell jasje, winterschoenen en goede winterwanten.
Halverwege de tocht even opgewarmd met koffie en appelgebak. Verder niet koud gehad.

BoCycle zei

Ha die Wim,

Interessant om zo'n kledingadvies te ontvangen. Zo'n softshell jasje lijkt mij ook wel wat. Volgende keer dat ik weer met LOL op pad ga, zal ik jouw uitrusting eens beter bestuderen. Ben je trouwens met de "spontane LOL-tocht" op pad geweest?