BoCycle

BoCycle

maandag 7 november 2011

Liggend Arnhem vliegt uit de bocht

In het vorige blogbericht meldde ik al over het enerverende ligfietsuitstapje met ligfietsclub "Liggend Arnhem". Lees gauw verder wat deze enthousiaste ligfietsers allemaal is overkomen...

's Zondagochtends vertrok ik om kwart over tien met mijn ligfiets naar verzamelpunt Eusebiuskerk Arnhem. Onderweg wilde ik nog wat foto's maken van één der mooiste plekjes van Nederland: De Fonteinallee bij kasteel Doorwerth.

Na de fotoshoot arriveerde ik klokslag elf bij de Eusebius, waar al snel de andere liggers arriveerden. Er was slechts een korte vergadering nodig om te beslissen dat wij richting Dieren zouden afreizen en daarna richting Carolinahoeve voor de traditionele koffie met appelgebak (of zouden we in dit pannenkoekenwalhalla de verleiding voor zo'n goudbruine met stroop belegde lekkernij uit grootmoeders tijd niet kunnen weerstaan?). Één der deelnemers had deze route thuis degelijk voorbereid en in zijn GPS-navigator op het stuur geladen.

De drie velomobielen (bananen) en 2 open ligfietsen vertrokken dan ook spoorslags richting Looveer, de pont bij Huissen. Na zo'n 30 km klonk er luid uit de achterhoede "lekke band". Christian had deze op zijn witte Quest al snel gerepareerd. Maar die lekke band was nog slechts een onschuldig Roodkapje in vergelijking met wat ons nog stond te wachten.


Op de pont die ons bij Dieren over de IJssel zette, lukte het mij niet met mijn Fujin weg te fietsen; ik had verzuimd naar een licht verzet terug te schakelen toen ik de pont op reed. In het zwaarste verzet de stijle veerstoep oprijden lukte zelfs deze afgetrainde Joux Plane beklimmer niet. Gevolg was dat een witte Quest mij aantikte. Arme Christian eerst een lekke band en nu een kras erbij op zijn mooie witte banaan.

In de Carolinahoeve was het razend druk; zelfs het buitenterras werd ondanks de temperatuur van 11 graden Celsius volop gebruikt. De velomobielen hadden veel belangstelling van de bezoekers". "Zit er een motor in?", vroeg een elfjarig jongetje. Ik antwoordde hem:"Volgens mij wel want hij rijdt zo snel". Daarna ging ik gauw naar binnen om een tafel te confisceren en dat lukte zowaar. Wij waren vast voornemens de calorieën met een pannenkoekje weer op peil te brengen, maar helaas.... De serveerder waarschuwde ons dat levertijd van pannenkoeken een half uur bedroeg. Dan toch maar 5x koffie met appelgebak besteld.

Op de terugweg naar Arnhem richting Rozendaalse Veld was het fietspad onder dorre bladeren bedolven. Daardoor zag de onfortuinlijke Dick niet dat hij het geasfalteerde deel van het fietspad afreed en kletterde hij op de grond. Geschrokken stopten zijn vier ligfietsgenoten direct en snelden hem te hulp. Maar Dick stond alweer overeind, veegde zijn kleren af, verboog nog iets aan zijn ligfiets en racete ons vooruit. Hij had er naar eigen zeggen slechts een schrammetje aan overgehouden.

Vlak voordat het ligfietsgezelschap vanaf de "Lange Juffer" de "Imboschweg" op wilde draaien, werd duidelijk dat zij nog slechts met zijn vieren waren. Onmiddellijk werd een zoek-/reddingsexpeditie gestart. Twee stoere mannen reden de weg terug op zoek naar Darwin met zijn velomobiel. Al snel zagen zij een velomobiel op zijn kant liggen. Hij was in een bocht van de weg geraakt. De schade werd opgenomen. De stuurstangen van het rechtervoorwiel waren helemaal kromgebogen. Sturen en rijden was niet meer mogelijk. Maar hoe krijg je zo'n velomobiel uit het bos 5 kilometer verwijderd van de dichtsbijzijnde plek waar een auto kan komen? En op een locatie waar de mobiele telelefoon geen bereik heeft? Wij besloten om toch maar te proberen of die kromme stuurstangen met de hand enigszins konden worden rechtgebogen. Twee man hielden de velomobiel op zijn plek en Darwin trok als een ware Jan Wagenaar (Sterkste man van Nederland 2011) die stangen weer in model. Zo konden wij de deze tocht toch nog gevijfelijk voortzetten.

Op de Apeldoornseweg langs de A50 ging ieder weer zijns weegs huiswaarts. Een mooie en gezellige fietstocht, maar wel knap enerverend.....

7 opmerkingen:

Wim zei

En allemaal met een helm........!

Heel verstandig. Toevallig heeft in ons clubje LOL niemand een helm op.

Het is niet mijn bedoeling om een helm-discussie te starten op je blog, maar het viel mij gewoon op.

Wim zei

Bovenstaand bericht heb ik om 09:05uur verstuurd. Ligt het nou aan mijn of jouw computerinstellingen dat er nu 00:05 bij staat?

BoCycle zei

Die tijd begrijp ik ook niet goed. Misschien is dit een Amerikaanse tijd. Ik kan echter geen mogelijkheid vinden om die in te stellen. Weet jij misschien raad?

En ik fiets zelf sinds ik met ligfietsen begonnen ben met helm op. Mijn schoonmoeder vond dat ligfietsen maar gevaarlijk en heeft me toen een helm cadeau gedaan. Die draag ik altijd. Fantastisch toch zo'n schoonma.

BoCycle zei

Tijdraadsel opgelost. Ik heb de tijd inmiddels ingesteld op de Nederlandse tijd. Met dank aan Wim die mij getipt heeft om dit probleempje aan te pakken.

Casper zei

Ik ben ook benieuwd naar dat tijdraadsel, dus lees ik de oplossing graag.
Iets anders, ik lees dat jullie via Dieren naar de Carolinahoeve zijn gereden. Dat is een plek die vanuit Zutphen ook makkelijk te bereiken is. Een idee om een van de volgende keren (weer) te proberen elkaar te ontmoeten? Ik bedoel de Arnhemse liggers en LOL uit Zutphen, voor de duidelijkheid. Lijkt me erg leuk.

BoCycle zei

Beste Casper,

Zo stel je de tijd in:
1) Zorg dat je aangemeld/ingelogd bent voor je blog
2) Ga naar berichtenlijst
3) Klik links onder op "Instellingen"
4) Uit de keuzes die dan onder "Instellingen" verschijnen kies je "Taal en opmaak"
5) Dan verschijnt een overzicht waarin je de "Tijdzone" en "Tijdsnotatie" kunt instellen.

Veel succes...

BoCycle zei

Casper,

't Lijkt mij ook leuk om elkaar (Liggend Arnhem en LOL Zutphen) eens te ontmoeten. Darwin Manders, de trekker van Liggend Arnhem, had het daar tijdens ons Dierense avontuur ook al over. Ik heb hem jouw "uitnodiging" doorgestuurd en gevraagd met jou contact op te nemen (per e-mail of via dit blog).

Tot ziens.