BoCycle

BoCycle

woensdag 24 augustus 2011

12km in de blubber

Dan volgt nu dan eindelijk het verslag van mijn wel heel bijzondere trainingsdag waarop ik 12 kilometer in de blubber heb geploeterd. Bestemming was Simonszand...

Ja beste bloglezers... jullie vragen je wellicht af: "Waar ligt dat Simonszand dan toch?" Nou, Simonszand ligt ten oosten van Schiermonnikoog. Ik ben daar ook niet met de ligfiets naartoe gegaan, maar te voet. Met zo'n 40 wadlopers en 5 gidsen vertrok het gezelschap zaterdag om 06:00 uur met de bus vanuit Noordpolderzijl naar Kleine Huisjes. Daar gingen we het wad op voor een zware, maar prachtige tocht naar Simonszand. Bij Simonszand lag een boot klaar die ons terugbracht naar het vertrekpunt Noordpolderzijl. Op de website van Wadloopcentrum Fryslân vind je meer informatie over deze mooie wadlooptocht.

Na afloop werd er nog een lekker kopje capuchino genuttigd in het beroemde café "het Zielhoes" te Noordpolderzijl. Ik voelde dat de benen meer spieren hebben dan je normaal tijdens het ligfietsen gebruikt. Na twee dagen was de spierpijn alweer verdwenen.

Hieronder nog enkele foto's van deze fantastische dag...

Geen opmerkingen: