BoCycle

BoCycle

maandag 12 maart 2018

Paastreffenverkenning

Binnenkort is er weer het Paastreffen van de Nederlandse Ligfietsvereniging. Dit evenement vindt dit jaar plaats rond de kampeerboerderij "De Nieuwe Hof" in Otterlo. Op 31 maart fietst ligfietsclub "Mooi Bennekom" zijn eerste fietstocht van dit jaar en omdat Otterlo zich binnen het fietsterritorium van "Mooi Bennekom" bevindt is dit Paatreffen een mooie bestemming. Zaterdag heb ik de route verkend...

Faunatoren
Op weg naar vertrekpunt "Veenendaal De Klomp" kwam ik een bijzonder bouwsel tegen. Daar fiets je natuurlijk niet zomaar voorbij; daar moest ik het mijne van weten. Het bleek een faunatoren te zijn als onderdeel van "De Groene Grens", een natuurlijke buffer tussen Veenendaal-oost en Ede. De toren (ook wel faunaflat genoemd) zou onderdak bieden aan ooievaars, steenuilen, spreeuwen, ring- en huismussen, kool- en pimpelmezen, vlinders, vleermuizen, metselbijen en zelfs torenvalken en gekraagde roodstaarten. Ik heb geen der beoogde bewoners waargenomen; waarchijnlijk moet ik later in het jaar nog eens ter observatie terugkeren.

Groepsaccomodatie "De Nieuwe Hof"
De foto's tonen het gebouw met de keuken en de recreatieruimte. Daarnaast is er nog een slaapgebouw met stapelbedden. En er is nog een minicamping. Op de website is uitgebreide informatie (inclusief nog meer foto's) te zien. Een prima accomodatie waar de Paastreffers zich prima zullen vermaken.

Recreatieruimte en... ...keuken


Hostellerie "Carnegie Cottage" en... ...om je vingers bij af te likken


Koffieadres
Ik heb daar in Otterlo ook een uitstekende koffielocatie ontdekt "Hostellerie Carnegie Cottage". Op de drankenkaart stonden vele koffievarianten, maar vooral het uitstekende huisgemaakte appelgebakje was om de vingers bij af te likken.

Onderbord ontbreekt aan deze zijde... ...vanaf deze zijde zijn fietsers wel toegestaan

Fietspad: Verboden te fietsen
Vlak nadat ik de Edeseweg was overgestoken werd ik geconfronteerd met een wel heel bijzondere verkeerssituatie. De Immenweg is een zandweg met daarnaast een keurig geasfalteerd fietspad, maar waarop fietsen niet is toegestaan. Althans zo getuige het witte ronde bord met een rode cirkel er om heen. Geen enkele van de circa 10 fietsers die ik langs zag komen bleek zich ook maar iets gelegen te laten liggen aan dit toch overduidelijke verbodsbord; allen reden zij door het fietspad op. Ik heb dat toen ook maar gedaan. Bij het volgende kruispunt (met de Hoge Valkse dijk) stond ook zo'n wit bord met rode rand, maar daaronder hing een een zogenaamd "onderbord", waarmee een aantal uitzonderingen op het verbod waren aangeduid. Dit "onderbord" onbrak aan de andere zijde van het fietspad. Slordig van de beheerder; maar wie is dat eigenlijk?

RGV???
In het Bosbeheerplan gemeente Ede 2010-2020 staat dat de fietspaden voor een belangrijk deel worden beheerd door Recreatiegemeenschap Veluwe (RGV). In 2002 fuseerde RGV met Recreatieschap Nijmegen en omstreken. Toen is de naam Recreatie Gemeenschap Veluwe omgezet naar RGV. Sinds 4 maart 2015 is Leisurelands de nieuwe naam van RGV. Zie Leisurelands en Bosbeheerplan gemeente Ede 2010-2020. Je kunt er maar druk mee zijn.

6 opmerkingen:

Belle zei

Bedankt voor deze preview en je inspanningen voor het Paastreffen.

BoCycle zei

Wellicht zien we je op het Paastreffen Belle.

Unknown zei

Heeft u dringende leningen nodig? Wij bieden leningen van alle soorten leningen aan individuele, bedrijfs-, samenwerkende instanties en organisaties. Bent u op zoek naar leningen die zijn geregistreerd en goedgekeurd? Als u interesse hebt, kunt u ons bereiken via e-mail: gcscredits@gmail.com

georges Matorell zei


Profiteer van onze leningaanbieding, snel krediet binnen 72 uur en begin met het kiezen van uw nieuwe levensproject. We bieden leningen aan alle serieuze en eerlijke mensen tot 10 000 000 euro of dollars met een rentepercentage van 3%. Onze overdrachten zijn door de bank verzekerd voor transactiebeveiliging. Dus, als u financiële hulp nodig hebt, neem dan contact met ons op voor meer informatie.

E-mail: georges.matvinc@gmail.com

Anoniem zei

HOE KRIJG IK EEN LENINGSBIJSTAND @ 2% RENTEVOET?

Ik wist niet zeker of ik een legale geldschieter online kon krijgen, maar toen ik mijn schuld niet langer kon onder ogen zien, lag mijn zoon in het ziekenhuis voor een operatie die een enorme hoeveelheid geld vereiste en ik had ook wat geld nodig om te herfinancieren en een goede te krijgen huis. om hulp van vrienden te zoeken en toen er geen hoop meer was, besloot ik online te gaan om een lening te vinden en ik vond LAPO MICRO FINANCE met een rente van 2% en paste onmiddellijk mijn gegevens toe zoals aangegeven. Binnen zeven dagen na mijn aanvraag legde hij mijn geleende bedrag vast zonder verborgen kosten en kon ik voor de medische rekeningen van mijn zoon zorgen, mijn huurrekening verlengen en mijn schuld afbetalen. Ik zal elke leningzoeker adviseren om contact op te nemen met LAPO MOCRO FINANCE met (lapofunding960@gmail.com).

Floor Lola zei

Dag iedereen. Ik zag opmerkingen van mensen die hun lening al hadden gekregen uit pure heart-leningen en toen besloot ik toe te passen onder hun aanbevelingen en slechts enkele uren geleden bevestigde ik op mijn eigen persoonlijke bankrekening een totaalbedrag van $ 35.000 waar ik om vroeg. Dit is echt geweldig nieuws en ik adviseer iedereen die een echte lening nodig heeft om een aanvraag in te dienen via hun e-mail (Mrfrankpoterloanoffer@gmail.com) Ik ben blij dat ik de lening heb gekregen waar ik om heb gevraagd