BoCycle

BoCycle

zondag 7 september 2014

21 loodzware kilometers

Zaterdag heb ik 21 loodzware kilometers afgelegd. Niet per ligfiets, maar...

Airbornetocht
Op zaterdag 6 september was er de 68ste Airborne wandeltocht. Dit evenement is onderdeel van vele evenement ter herdenking van de Slag om Arnhem uit 1944. In het jaar 1947 organiseerde de Politie Sport Vereniging ‘Renkum’ voor het eerst de “Airbornemars”. Er liepen toen circa 2.000 mensen mee; afgelopen zaterdag waren er meer dan 33.000 wandelaars. En vier van hen waren Bocycle, dochter Petra en partner en nog een wandelbikkel; zij waren uit het verre Groningen afgereisd, speciaal om dit gezellige evenement niet te missen.

Brötchen Bratwurst
Bratwurst-en-statéroute
Er zijn 4 afstanden waarvoor men zich kan inschrijven: 10km, 15km, 25km en 40km. Wij liepen dit jaar met zijn vieren de 15km route, door mijn wandelgenoten de Bratwurst-en-satéroute gedoopt. En die naam hebben wij eer aan gedaan.
Het is volbracht; medaille opgespeld


Recuperatierust
Na 18 km konden wij de medailles in ontvangst nemen. En ik heb proefondervindelijk vast moeten stellen dat 21 km lopen, de spieren en gewrichten heel anders belast dan de 4.913 km die ik dit jaar ligfietsend heb afgelegd. Om te verifiëren hoe, na die 21 km afzien, mijn fietsspieren er aan toe waren, heb ik zondag een trainingstochtje per ligfiets afgelegd van 68 km en 526 hoogtemeters. En dat viel niet mee na de zware ontberingen van zaterdag. Voorlopig houd ik even recuperatierust, want het gevaar van overtraining ligt op de loer.

Was het nu 15, 18 of 21 km?
De verschillende afstanden die zijn genoemd, zijn voor de lezer wellicht verwarrend. Hieronder de uitleg:
* De officiële wandeltocht was 15 km
* De afstand van het punt waar wij zijn afgezet tot de start was 3 km lopen. Vandaar dat wij na 18 km bij de finish waren om de medailles in ontvangst te nemen.
* Het punt waar wij werden opgehaald was wederom 3 km lopen, zodat wij 21 km te voet hebben afgelegd.

3 opmerkingen:

Wilco Pompert zei

Nu nog even de Dolomieten over!

rob, nieuwegein zei

Ja, wandelen is een slechte sport voor je gestel.

BoCycle zei

Inderdaad mannen