BoCycle

BoCycle

zondag 2 maart 2014

Waarom het zo stil is op dit blog

't Is even stil geweest op Bocycles blog. In dit blog lees je wat daarvan de oorzaak is. En... vandaag was ik op bezoek bij een veelbelovende ondernemer; per ligfiets uiteraard...

't Is stil op dit blog
Het is al weer 5 weken geleden dat op dit blog het vorige bericht verscheen. Wat is er toch aan de hand met die Bocycle, die gemiddeld toch wel elke week een blogberichtje publiceert? Welnu, Bocycle heeft zich laten verleiden om zitting te nemen in het comité dat de Cycle Vision 2014 organiseert. Dit grootste evenement van de Nederlandse Ligfietsvereniging (de NVHPV) vindt dit jaar in het weekend van 28 en 29 juni plaats. Op www.cyclevision.nl staat het razend interessante programma, dat je als (lig)fietser niet mag missen. Dus reserveer dit Cycle Vision weekend vast in je agenda.

Voor Bocycle betekent dit Cycle Vision avontuur wel een aanslag op zijn schaarse vrije tijd; vandaar dat er de afgelopen en komende periode wat minder berichten op dit blog te verwachten zijn. Maar dat betekent nog niet dat ik de ligfiets aan de kant heb gezet; ik heb sinds het laatste blogbericht op 25 januari 659 km geligfietst, waarvan 283 km op mijn Fujin racer. Hieronder enkele hoogte- en dieptepunten.


Restanten van de ENKA

Ik ben benieuwd hoe dit eruit komt te zien
ENKA sloop
Wie kent niet de ENKA met zijn een markante fabrieksgebouwen langs de spoorlijn van Arnhem naar Ede, waar kunststof zemen werden gefabiceerd. In april 2008 werd begonnen met de sloop van de ENKA-gebouwen in Ede, om er plaats te maken voor een nieuwe woonwijk. Een aantal karakteristieke delen van de oude bebouwing is rijksmonument en zal worden geïntegreerd in de nieuwe wijk. Ik ben benieuwd hoe dat eruit komt te zien.

Fietsreparaties
Ook ontkwam ik de afgelopen vijf weken niet aan een tweetal reparaties. Op weg naar Zaltbommel bleken de schoenplaatjes van mijn fietsschoenen los te zijn geraakt. Deze had ik enkele weken geleden vervangen en dan ontkom je er niet aan om na verloop van tijd de boutjes na te stellen. Gelukkig heb ik altijd een reparatiebidon bij me met daarin het meest essentiële gereedschap, zoals inbussleutels. En bij de reparatie van een lekke band zag ik dat de Schwalbe Stelvio wel erg versleten was. Volgende keer neem ik toch weer Schwalbe Durano banden.
Schoenplaatreparatie
VersletenWat is de betekenis van dit beeld?
Vrouwenfiguur Kesteren
Bij Kesteren viel mijn oog op een standbeeldje van een vrouw die uitkijkt over de Rijn. Dit beeld stond daar pas sinds kort, zo bevestigden twee "locals" die daar hun hond uitlieten. Er was geen verklarende tekst bij het beeld; zou het verwijzen naar het hoge water?


Eerste lammetjes

Karakteristiek dijkmagazijn

Karakteristieke dijkwoningen

2007 Bommelerwaard 50 uur zonder stroom
De eerste lammetjes
Toen ik voorbij een stal reed hoorde ik een luidkeels mekkeren. Zouden in die stal de eerste lammetjes te bewonderen zijn?

Langs de dijk
Op een dijkritje naar Zaltbommel (2 februari, prachtig weer), zag ik tal van karakteristieke gebouwen. Ook de hoogsspanningslijn die in 2007 door een Apache-helicopter kapot is gevlogen moest natuurlijk worden gefotografeerd. De bewoners van de Bommelerwaard zaten door deze "draadaanvaring" 50 uur zonder stroom.

Winnaar startende ondernemer 2013
In Amerongen viel mijn oog ook op een banner met de tekst "Winnaar startende ondernemer van het jaar 2013". Deze hing boven de deur van "Brasserie 't Hoekie". Dit fenomeen kon niet onbezocht voorbijgefietst worden. Binnen bestelde ik een pistolet met een bal gehakt en pindasaus. Dat leek mij een uitstekend testobject om te beoordelen of dit predicaat terecht was toegekend.

Onderwijl vertelde uitbater Bastiaan dat hij deze broodjeszaak samen met medeondernemer Richard pas 3 maaanden geleden heeft geopend. Uiteindelijk is 't Hoekie met slechts 22 stemmen verschil (0,2%) winnaar geworden. En na het verorberen van de pistolet kan ik bevestigen dat dit een terechte overwinning is: een uitstekend smakende gehaktbal, in schijfjes gedrapeerd op vers brood en voorzien van uitstekende pindasaus. Hier kom ik zeker nog eens terug na een beklimming van de Amerongseberg. Op de website van de gemeente Utrechste Heuvelrug kun je lezen hoe de selectieprocedure, op basis van vier "kernwaarden", is geweest die deze jonge ondernemers de titel "winnaar startende ondernemer van het jaar 2013" heeft doen verwerven. Links en rechts van Bocycle de "winnaars startende ondernemer van het jaar 2013"

3 opmerkingen:

Paul van Roekel zei

goed bezig! Wie weet komen we elkaar wel tegen op Cyclevision. Ik ben in elk geval van plan om een dag te komen...

groet,
Paul

Casper zei

Gerrit, mooi van je! Er zal een flinke LOL delegatie naar Venray afreizen.

BoCycle zei

Beste Paul en Casper,
Dank voor jullie support mannen. Ik kijk uit naar een mooi weekend in juni.