BoCycle

BoCycle

maandag 31 maart 2014

Mooi Bennekom in wijsbegeerte

Zaterdag 29 maart was er de eerste toertocht van ligfietsclub "Mooi Bennekom" in 2014. Reisdoel was de Internationale School Voor Wijsbegeerte. Lees wat die liggers daar te zoeken hadden...

Lexkesveer
Zicht vanaf de pont
.

Bavoort
Mooi wat???
Het was weer een ouderwets gezellige toertocht met de harde kern van "Mooi Bennekom". Vertrekpunt was NS-station Veenendaal De Klomp. Via de pont bij Wageningen (Lexkesveer) en Ede reed ik daar in een uurtje naar toe. Een prachtige tocht door de Gelderse Vallei leidde het gezelschap naar Bavoort in Leusden. Aldaar werd de koffie met uitstekend appelgebak genuttigd. Deze lekkernij zou bij het appelflappengenootschap LOL Zutphen zeker het cijfer 9 scoren.

Superhelm
Ook moest natuurlijk even Bocycles superhelm gepast worden. Alle Mooi Bennekommers vonden hem prachtig, maar oordeelden dat de esthetica niet de helaas hoge prijs compenseert. Zeker niet als je als referentie de Aldi fietshelm uit de aanbieding (€ 15,99) hanteert.
Helmpje passen
Helmpje passen
_

Wijsgerig gezelschap?
Na te hebben afgerekend vertrok het gezelschap naar de volgende bestemming "Landgoed ISVW", 4½ kilometer verderop. ISVW staat voor Internationale School Voor Wijsbegeerte. Jaja bloggers, je gelooft het niet, maar die liggers van Mooi Bennekom weten zich ook op hoog intelectueel niveau te bewegen. Maar wat hadden deze wijze mannen bij dit instituut te zoeken? Welnu het antwoord is:"Treeker Treks". Treeker Treks is een evenementenbureau dat bijzondere groepsarrangementen organiseert, waaronder ligfietstochten. En dit laatste was nu precies de linking pin met Mooi Bennekom. Na een bezoekje aan de werkplaats en de fietsenstalling die het bedrijf bij landgoed ISVW heeft gehuurd, gingen de gasten van Treekers Treks samen met Mooi Bennekom op de pedalen. Na nog door een groep skeelers te zijn ingehaald en het gehucht "De Glind" te hebben doorkruist, arriveeerde het ligfietsgezelschap alweer op het vertrekpunt "NS-station Veenendaal De Klomp".

Wijsgerig gezelschapKunt u mij de weg vertellen naar...

Hartslag van een 29-jarige
Hoezo "lieve schaapjes"
Bocycle had echter nog 23 kilometers naar zijn domicili af te leggen en wilde op die afstand nog wel even "knallen". Met een hartslag van zo'n 170 bpm scheurde ik over het fietspad langs het Valleikanaal met een snelheid van 35 km/h en wind pal tegen. Totdat een stel brutale schapen mij de weg versperde. Met enig geduw en geschreeuw kon ik mij door de kudde heenwurmen. Toen ik in de verte de Grebbeberg zag liggen, kon ik het niet nalaten om die te beklimmen. En daarbij werd ook nog even de maximale hartslag gemeten 191 bpm, net als drie jaar geleden. Wie beweerde ook weer dat de maximale hartslag elk jaar dat de leeftijd stijgt 1 bpm lager wordt? Via Opheusden en een bezoekje aan slager Bor reed ik naar huis alwaar ik om 16:37 uur arriveerde. Bert van Mooi Bennekom had een prachtige tocht uitgezet met een verrassende bestemming. Goed voor 58 kilometers, maar voor Bocycle 113 km.


Hoezo "lieve schaapjes"?

Geen opmerkingen: