BoCycle

BoCycle

zondag 19 januari 2014

Voorwiel verdwijnt in put

Vandaag heb ik nagenoeg dezelfde route gefietst als vorige week. In het Duitse Wyler ging het mis...


...ging het mis
...ging het mis
In Wyler zit een rare bocht in de weg. Een automobilist stopte en gebaarde dat ik voor hem de weg kon oversteken. Ik zette de pedalen in beweging. Plotsklaps voelde ik de fiets wegzakken. Gelukkig is de ligfiets een lage racer, dus door mijn hand op de stoeptegels te zetten kon ik mij staande houden. Pas na enkele seconden begreep ik wat er gebeurd was. Het voorwiel was door de spleten van een putdeksel gezakt. Voorzichtig stapte ik van mijn fiets en haalde ik de voorkant omhoog. Gelukkig bleek er nog geen slagje in het wiel te zitten en kon ik geschrokken, doch ongedeerd mijn tocht volbrengen.


Brötchen mit Bratwurst

kostenpflichtig abgeschleppt???
Bratwurstbude
De tocht was overigens begonnen bij ligfietsdealer ELAN in Nijmegen. Daar heeft Hans van Vugt het defecte geleidewiel (zie vorige blogbericht) vakkundig vervangen. Vervolgens leidde de route, net als vorige week, via Groesbeek en het Duitse Grafwegen naar de 80 meter hoge Brandenberg. Na Kranenburg passeerde ik bij Wyler een Bratwurstbude. Die kon ik uiteraard niet onbezocht voorbijfietsen. Een echte, overigens Nederlandse, Bratwurstkenner wist mij te vertellen dat dit wel één van de betere Bardwurstlocaties in de omgeving was. En inderdaad hij smaakte fantastisch. Op de kaart kun je zien waar deze Bratwurst elke week van woensdag t/m zaterdag te verkrijgen is.

En op de foto kun je zien dat ik mijn bolide op een wel heel riskante plaats had geparkeerd. Het blauwe bord vermeldt: "Privatgrundstück, Unberechtigt parkende Fahrzeuge werden kostenpflichtig abgeschleppt!"

Zes heuvelen route
Gelukkig was de ligfiets niet op mijn kosten weggesleept en kon ik mijn weg vervolgen. Na de Brandenberg was het tijd voor nog een vijftal klimmetjes: Zevenheuvelenweg, Oude Holleweg, van Randwijckweg, Jan Dommer van Poldersveldtweg, Beekmansdalseweg. Op de kaart kun je zien waar de pukkels die ik heb beklommen, zich bevinden. Bij elkaar goed voor 500 hoogtemeters.
De zes heuvelen zijn rood weergegeven


De profielen van deze beklimmingen kun je vinden op www.heuvelsfietsen.nl en www.hardfietsen.nl.
Het profiel van de Zevenheuvelenweg van www.hardfietsen.nl

Nijmeegse kasseien
Vervolgens restten nog de kasseien in Nijmegen en de oversteek van de Waal over de Oversteek. Wat een prachtbrug is dat toch. Een mooie fietsdag goed voor 73 km op de teller.

Prachtbrug

Nijmeegse kkkkasssseiennn

6 opmerkingen:

VeMotie zei


Jaja, het blijft lastig met die 'd' of 't' - al helemaal in een andere taal: "Bratwurst mit Brötchen"

Maar ondanks dat ziet het toch wel lekker uit ;-)

Guten Appetit !

raketfiets zei

Is geen putdeksel, maar een Duitse fietsenstalling.

Dirk Drost zei

Mooie rit! Maar dat met die putdeksel had ook wel beroerder af kunnen lopen volgens mij. Maar klagen bij de Duitse fietsersbond :)?

Groet,
Dirk

Sjef zei

Leuk verhaal, goeie tip van de bratwurstkraam. Ik fiets zomers geregeld in de buurt, misschien dat we elkaar een keer tegen komen

BoCycle zei

Bedankt voor de Duitse les VeMotie. Ik heb de foutjes in het blogbericht direct gecorrigeerd. En ik heb zelf nota bene een blogvolger de les gelezen om hij "bei der Ludwig" schreef ipv "bei dem Ludwig". Hier past slechts nederige bescheidenheid.

BoCycle zei

raketfiets,
Haha inderdaad een fietsenstalling.

Dirk,
Goeie tip; een advocaat van kwade zaken en een leuke financiële compensatie van vier cijfers moet er toch wel in zitten.

Sjef,
Ik ben benieuwd naar jouw smaakoordeel.