BoCycle

BoCycle

maandag 25 november 2013

Fietssnelweg kost 0,7 miljoen €/km

Woensdag 20 november schreef ik een bericht op mijn blog over mijn ervaringen met de fietssnelweg tussen Arnhem en Nijmegen. Daarin konden de bloggers ook raden hoeveel de aanleg van dit 22 km lange fietspad kost. In dit bericht de uitslag...


Hoeveel kost aanleg fietssnelweg Arnhem-Nijmegen?
De quiz is door 16 bloglezers ingevuld. Onder deze 16 stemmers was nu niet bepaald veel overeenstemming, zoals je in nevenstaand staafdiagram kunt zien. Uit onderstaand overzicht kun je precies aflezen hoeveel elk deeltracé van het RijnWaalPad kost. De bron hiervan is www.rijnwaalpad.nl. Bij elkaar bedragen de kosten € 14.715.000 (ofwel 658.684 €/km); door slechts één stemmer goed geraden.
Kosten deeltracés fietssnelweg Arnhem-NijmegenDreigende wolken op 10 november

Lange schaduw vlak voor
zonsondergang op 10 november

2 opmerkingen:

blauwe682 zei

Had ook gestemd, en toen natuurlijk wel even wat vooronderzoek gedaan. En daar gevonden een bedrag van 17.5 miljoen euro.

Omdat dat precies een scheiding in je keuze was gestemd voor 17.5 tot 20.0 omdat zoiets meestal wel duurder uitvalt.

Blijkbaar hebben ze het dan toch goed ingeschat en is het zelfs meegevallen.

Kan die waarde trouwens niet zo snel terugvinden.

Nu maar hopen dat hij ook goed gebruikt wordt, en goed onderhouden blijft.

Groet,
RJ

BoCycle zei

Van ieder tracédeel is er op www.rijnwaalpad.nl een informatiepagina. Bijvoorbeeld http://www.rijnwaalpad.nl/over-de-snelfietsroute/over-het-trace/6a-tunnel-a15/. Daarop staan de kosten van dat tracédeel. In het overzicht heb ik laae traacédelen onder elkaar geplakt en de kosten opgeteld. Kennelijk doen ook nog andere realisatiekosten de ronde op internet. Gelukkig was het geen vraag uit het tv-programma "Miljoenenjacht", want dan had je wellicht een advocaat op me afgestuurd ;-)
Groet,
Gerrit