BoCycle

BoCycle

woensdag 20 november 2013

Fietssnelweg Arnhem-Nijmegen getest

Menigmaal had ik er al over gelezen: de fietssnelweg tussen Arnhem en Nijmegen. Daarmee zou de afstand tussen deze twee steden in een mum van tijd met de fiets kunnen worden afgelegd. Een mooi studieobject voor een praktijktest...

RijnWaalPad
Voor deze snelfietsroute is ook een speciale website gemaakt: www.rijnwaalpad.nl/. Daarop is te lezen: "Er komt een hoogwaardige snelfietsroute tussen Arnhem en Nijmegen: het RijnWaalpad. In 40 minuten fietst u van de Rijnkade in Arnhem naar de Waalkade in Nijmegen." Waar deze route zich precies bevindt, is weergegeven op een google maps kaartje. Helaas is er geen GPS-track te vinden op de website, maar deze kun je nu downloaden van Bocycles blog, door te klikken op RijnWaalPad Snelfietsroute.gpx.


Herkenningsteken snelfietsroute

Mooi breed rood asfalt

Autobus te gast
Het oordeel
Ik heb de snelfietsroute vorige week (zondag 10 november) per ligfiets gereden vanaf Nijmegen. Dit na een klimtochtje 3x Oude Holleweg, Zevenheuvelenweg heen en weer en een klim in het Reichswald. Totaal 95 km en 532 hoogtemeters (volgens Strava).

Het beginpunt van de snelfietsroute was even zoeken ivm de reconstructie van de N325 ten noorden van de Waalbrug. Het eindpunt lag 16 km verder op de Nelson Mandelabrug in Arnhem. Het speciale teken op het asfalt dat de snelfietsroute markeert heb nergens gezien, maar dit merkteken heb je ook niet nodig om de snefietsroute te herkennen. Je merkt het direct als je op de snelfietsroute fietst: Mooi breed rood asfalt en borden met "Fietsstraat, auto te gast". Inderdaad zijn wel auto's toegestaan op dit snelfietspad, maar die zijn te gast. Hoe dit wettelijk is geregeld, is mij niet duidelijk. Het is ook verwarrend dat op sommige stukken het asfalt niet rood maar zwart is; zouden daar weer andere regels gelden? Na 6,5 km lekker doorfietsen op superasfalt hield het snelfietspad plotsklaps op voor een bouwhek. Een geweldig fietspad, maar 't is helaas nog niet af.

En wat heeft dat gekost?
Ik ben benieuwd of de bloglezers enig idee hebben van de kosten van dit mooie fietspad. Vul daarom de quiz in rechtsboven op dit blog. Begin week 48 maak ik de uitslag bekend.
Een fantastisch fietspad, maar helaas 't is nog niet af

2 opmerkingen:

blauwe682 zei

Jammer dat het dan nog weer niet af is. Lijkt mij wel een keer een leuke ervaring z'n fietspad te proberen. Lekker glad en breed asfalt zodat je de snelheid er goed in kunt houden.

BoCycle zei

Hoi Blauwe Quest682,

Op De website www.rijnwaalpad.nl staat bij de rubriek "Meest gestelde vragen":

Wanneer is de gehele snelfietsroute gereed?
De ambitie is dat de gehele snelfietsroute medio 2014 gereed is.


Dus nog een jaartje geduld...