BoCycle

BoCycle

maandag 1 juli 2013

1-uursrace Lelystad ; Bocycle eindigt als...

Zaterdag racete Bocycle in de 1-uursrace op de testbaan van de RDW in Lelystad. Hij was sneller dan...


Het Cygnusteam met periscoop

Racing Team ELAN

Dream team ELAN
Spectaculaire opening
De Nederlandse ligfietsvereniging (de NV-HPV) had deze 1-uursrace uitstekend georganiseerd. Om 11:30 gingen twee racemachines van start, waarmee de bouwers in september 2013 het HPV (Human Powered Vehicle) speed record in Battle Mountain (USA) willen breken. Op dit moment staat het record op 82.819mph (133 km/h). Het was een spectaculair gezicht om die supersnelle machines op de kombaan voorbij te zien racen, alhoewel het te breken snelheidsrecord bij lange na niet werd gehaald.
piloot Ellen wordt uit de recordmachine gehesenHelemaal klaar voor de start

Mooie meetrekfoto
Bocycle eindigt als...
Maar om half twee moest Bocycle zich meten met de overige 46 ligfietsracers die aan de start verschenen. Ik heb alle 13 rondes van 2775 meter met een hartslag van gemiddeld 160 bpm gereden (dat is 85% van de maximale hartslag). De gemiddelde snelheid was 34,2 km/h. Spectaculair waren de tijden van de velomobielen; de snelste rijder reed een uur lang gemiddeld 67,3 km/h. Voor die bananen met hun superstroomlijn was Bocycle met zijn "open" ligfiets geen partij. Maar ik scoorde een tijd die sneller was dan die van 33% van de overige 12 open liggers. En dat is precies de plaats waarop ik ook in eerdere ligfietsraces eindigde.


Bocycle moet afzien"De Elly" in rood

Supporters André en Petra

Ans is verkocht
Supporters en privéfotograaf
Ik sprak ook nog de 71 jarige velomobielrijdster Elly Harte die in de Plus Magazine is geportretteerd. Zij deed niet mee met de race, maar was op de recht-opfiets met haar man naar Lelystad komen fietsen om de racers aan te moedigen. Bocycle werd aangemoedigd door zijn trouwste supporters, ega Tilly en dochter Petra. Schoonzoon André is een begenadigd amateurfotograaf en heeft juweeltjes van platen geschoten. Een volledige reportage van fotograaf André zie je in de diavoorstelling onderaan dit blogbericht. Foto's mag je gebruiken mits je de naam van de fotograaf {André van der Meulen dus) vermeldt.


Evaluatie van de race


Committed Power
Niet onvermeld mag blijven de Committed Power training van zondag, waarin ik ook nog 87 km heb afgelegd. Hoofdtrainer Rob Harmeling, die nu de Tour de France van start is gegaan regelmatig in het nieuws is, had weer een inpirerend trainingsprogrmma opgezet. Bocycle scoorde veel bewondering met zijn moooie helmpje. Een van de trainers liet zich plagend ontvallen dat hij zich nooit had kunnen voorstellen dat Bocycle ooit "materiaal freak" zou worden. En collega Ans wilde hem maar wat graag passen.


De uitslag (klik op de grafiek om hem groot weer te geven)

Bocycles rondetijden (klik op de grafiek om hem groot weer te geven)

5 opmerkingen:

Quezzzt zei

Zoveel foto's en nergens een mooie actie close up van mij....aargh.

En dat terwijl ik zoveel moeite deed de rijders wel mooi te filmen !

Waarschijnlijk de tol van een oninteressante gele dertien-in-een-dozijn Quest die bovendien niet al te hard rijdt.

Volgend jaar verschijn ik in OORLOGSKLEUREN verdorie, misschien helpt dat !

Alle gekheid op een stokje, ik heb je een aantal keer zien langskomen Bocycle...dat met die fietsbel was een groet/aanmoediging ik hoop dat je het ook zo begrepen hebt.

Wellicht komt het wat intimiderend over die stroomlijnfietsen allemaal langs je heen te zien stuiven, maar inderdaad je moet je richten op vergelijkbare fietsen.

En je moet maar zo denken....als ik met amper recreanten fietsconditie langs jou heen zoef terwijl je de veel betere atleet bent, dan weet je wel hoeveel zo'n stroomlijn uitmaakt ;-))

Je staat ook nog een paar keer op mijn camera's.

En ik vind het leuk je ontmoet te hebben, en dat je aangetreden bent in deze wedstrijd waar ongestroomlijnde ligfietsers toch in de minderheid waren.

Erg geestig je in een Quest te zien rijden !! Dat is geen fiets voor een "berggeit" !!


Gerrit zei

Gerrit , mooi verslag en het was ook leuk om je te zien fietsen maar Elly (en haar vriend/man Jules) waren niet op de rechtop fiets maar op hun Titanium M5 lage racers.
Mooie foto,s by the way.

BoCycle zei

Hoi Gerrit,

Wat is dat nu; was jij ook aanwezig en heb ik je helemaal niet gezien? En dank voor je correctie mbt de fiets waarop Elly verscheen.

Grt,
Gerrit

BoCycle zei

Hoi Quezzzt,

Ik vond het ook leuk om de vele liggers die ik via het geblog ken, nu eens in llevende lijve heb mogen ontmoeten. En dank voor je bemoedigende woorden ter verwerking van het povere resutaat (op 5 na de langzaamste deelnemer, behoudens 2 uitvallers).

Het ga je goed...

Gerrit zei

Ik was er ook ja en ik ben gedeeltelijk zichtbaar op de foto waar elly en rob op staan , degeen met het blauwe jasje.