BoCycle

BoCycle

vrijdag 15 juni 2012

Ligfietsproblemen

Zondag had ik mijn ligfiets weer tip-top in orde gemaakt. En daarmee zou ik deze donderdagavond de Oude Holleweg bij Berg en Dal gaan beklimmen. Althans dat dacht ik, maar...

De pijl geeft het stukje aluminium
aan waar ik de ketting overheen
had gelegd ipv onderdoor
Ingehaald door een ...fiets
Ligfietspech
Toen ik weg wilde rijden viel er een beugel van de voorrem op de grond. Die had ik dus zondag niet goed gemonteerd. Na een kwartiertje had ik hem weer op zijn plaats en nu wel goed. Opgetogen ging ik op weg richting Oude Holleweg. Maar wat maakte die fietsketting een ratelend geluid. Na een visuele inspectie zag ik dat de ketting tussen beide tandwieltjes van de derailleur over een afstandhouder liep, zoals je op de foto kunt zien. Weer een foutje van de zondagse fietsbeurt. Het valt niet mee om als leesbrilbehoeftige een gedemonteerde fiets weer in elkaar te zetten. Ook dit klusje was in een kwartiertje geklaard. En nu echt op weg; ik had nog 2,5 uur om de 55 km voor zonsondergang af te leggen.

Lelijke OH-weg
De Oude Holleweg bij Beek Ubbergen is één van de pittigste klimmen in de buurt. Ik had gedacht dat ik dit bultje met 3886 trainingskilometers onder de wielen wel even zou nemen. Maar dat viel lelijk tegen. Ik ging in de op-één-na laagste versnelling met een sukkelgangetje van 8 km/h omhoog, terwijl mijn hart als een razende tekeer ging (op het laatste stuk zelfs 188 bpm). Halverwege de Oude Holleweg werd ik ook nog door een bukfietser voorbij gereden. Al dat getrain in dat lage hartslaggebied heeft kennelijk niet echt geleid tot ontwikkeling van mijn klimcompetentie.

Vlak bij Valburg
Zandwinningsplas Slijk Ewijk
Hoe moet dat straks in Willingen?
Over een week ga ik met het Committed Power team in Willingen in 58 km circa 1200 hoogtemeters maken. Nu heb ik die hoogtemeters met de Zuid-Veluwe klimtour ook gereden, maar in het Duitse Willingen zijn de heuveltjes wel veel steiler. Als dat maar lukken gaat.

Je kunt mijn verrichtingen in Willingen op 23 en 24 juni live volgen via mijn twitteraccount.

4 opmerkingen:

Casper zei

Oei Gerrit, wel stoer van je dat je dit soort beginnersproblemen zomaar op de blog zet! emhendeltje niet vastgemaakt en de ketting verkeerd door de derailleur!
En ja, die klimkilometers. Volgens mij kan je naast lage frequentieritten het beste ook intervaltraining doen. Ik wisselde bij training altijd af. 1 x per week duurtraining, 1 x hoog tempo en 1 x interval. Met succes.
Nou, jij ook succes!

Gerrit zei

Wat ook nog kan Gerrit is dat je gewoon je dag niet had , gebeurt mij vaak dat ik s'ochtends niet op gang kom en s'middags bijna ymte inhaal om het zo maar eens te zeggen.
Heb vertrouwen in jezelf en zet die irritante woordverificatie uit.

Mark zei

Dat van die ketting over het beugeltje herken ik *schaam*

BoCycle zei

Dank voor jullie bemoedigende woorden mannen. Ik probeerde mijn dommigheid nog te maskeren door de montageblunders toe te schrijven aan mijn leesbrilbehoeftigheid, maar daar trapten jullie mooi niet in. En ik ga nu inderdaad 1x per week interval-/klimtraining doen. Zie mijn volgende bericht.