BoCycle

BoCycle

zondag 10 juni 2012

Grebbeberg met 189bpm

Zaterdag de Grebbeberg beklommen en op die prachtige fietszondag...


Is het geen beauty?

Tandwielen goed gereinigd

Ketting in de kettingolie
Zaterdag fietsdag
Zaterdag heb ik de Grebbeberg beklommen, waarbij ik de hartslag heb laten oplopen tot 189 bpm (beats per minute). Dat is 99,5% van mijn maximale hartslag die 190 bpm is. Ik had met Bocycles rekenprogramma willen berekenen hoeveel Watt ik daarbij heb geleverd, maar helaas mijn Garmin Etrex navigator heeft zich spontaan uitgeschakeld (waarschijnlijk een gammel (batterij)contactje) en daar kwam ik pas ver na de beklimming achter. Het apparaat vertoont wel meer kuren en dat verbaast me, want dit type was al jaren op de markt toen ik het 3 jaar geleden aanschafte. Je verwacht dat zo'n apparaat dan wel uitontwikkeld is en dat alle fouten er zo onderhand zijn uitgehaald. Gelukkig heb ik ook nog een ouderwetse fietscomputer waarop ik kon aflezen dat ik met dit Grebbebergrondje 45 km heb afgelegd.

Zondag fietsreinigingsdag
Zondag was een hele mooie (fiets)dag. Ik heb deze dag echter besteed om mijn raceligfiets eens goed onder handen te nemen:

  • Ketting eraf en in kettingolie schoongeweekt
  • Alle geleidewieltjes losgenomen, schoongemaakt (in kettingolie) en weer gesmeerd
  • Alle tandwielen goed gereinigd
  • Het gebroken snoertje van de cadanssensor gesoldeerd
  • De voorrem die niet goed in de ruststand terugkwam weer gangbaar gemaakt (uit elkaar halen, reinigen en smeren)
  • En de fiets eens goed gewassen.
Op de foto's zie je het prachtige resultaat.

5 opmerkingen:

Wim zei

Het is zeker een Beauty.

Ik vond de Taifun eigenlijk altijd de mooiste ligfiets, maar ik moet zeggen dat jouw fiets toch wel een grote kans maakt om eerste te worden.

De lijn van de fiets is eigenlijk hetzelfde en ik vind tegenwoordig dat grote achterwiel toch ook mooi.

Ik ben er nog niet uit. Misschien dat jij en Casper een keer naast/achter elkaar moeten gaan fietsen....:)

Wim zei

De mooiste Roeifiets is natuurlijk de Carbon Thys 209 Rowingbike oftewel (door roeifietsers liefkozend genoemd) de Roets.

Groets, Wim

BoCycle zei

Ja Wim de Fujin en de Taifun zijn allebei prachtige ligfietsen van Challenge. Ik heb ook overwogen om een Furai (ook van Challenge) (met twee 24" wielen), maar heb toch voor de Fujin SuperLight gekozen. Dat scheelt namelijk zo'n 4 kg die ik minder de bergen op te zeulen heb.

Maar die roeifiets van jou staat qua schoonheid op eenzame hoogte.

Ligfietsger zei

Door trillen op de fiets, stuiteren de batterijen soms net van de contactpuntjes, een min of meer bekend probleem bij de eTrex.

De oplossing is eenvoudig, even een paar laagjes papier tussen batterijen en deksel, voor je hem sluit of oplaadbare batterijen gebruiken (die zijn namelijk een fractie dikker).

BoCycle zei

Dank voor deze tip Ligfietsger, dat ga ik mijn volgende reis eens uitproberen.