BoCycle

BoCycle

zaterdag 7 april 2012

Bocycle rijdt Tour de Haute Veluwe

Op 14 april wordt de Tour de Haute Veluwe voor de 16de keer gereden. Dit is de eerste officiële ntfu toertocht waar Bocycle aan mee doet...

De beste appelflappenbakker van de Veluwe
Maar laat mij jullie eerst vertellen waar mijn trouwe ligfiets mij vandaag gebracht heeft. En dat is....de beste appelflappenbakker van de Veluwe "Schuiteman" uit Garderen. Een tocht van 101km met een fantastische tussenstop in Garderen. De bakker heeft een gezellig koffiehoek, waar je kunt genieten van wat je uit de vitrine hebt kunnen kiezen.
Helaas was de Apfelstrudel van de befaamde "Koffie met Apfelstrudel + slagroom" (zie bord achter mij op de foto) uitverkocht en moest ik mij "behelpen" met een appelflap en een aardbeiengebakje. Dat was bepaald geen straf kan ik je verzekeren. Ik kan bakker Schuiteman uit Garderen dan ook van harte aanbevelen als tussenstop voor ligfietstochten.Q-koorts
De weg naar dit Walhalla voerde langs de schaapskooi op de Ginkelse heide. De Q-koorts waarschuwing was nog steeds van kracht. Toen ik daar even stopte keek een meisje van een jaar of 6 minutenlang bewonderend naar mijn ligfiets. Toen zei ze: "Ik heb een fiets en een step en ik rijd paard". Wat moet je dan nog zeggen als eenvoudige ligfietser?

Paastreffen
Vervolgens leidde de route langs Harskamp en daar passeerde mij een Alleweder (een velomobiel, je weet wel zo'n banaan). Ik groette de berijder vriendelijk en vervolgde mijn weg. De velomobilist draaide de camping op. Even later viel bij mij het kwartje...ligfiets...Harskamp...Pasen? Ik realiseerde mij dat hier het jaarlijkse Paastreffen van de Nederlandse ligfietsvereniging plaatsvindt. Ik besloot dan ook om te keren en mijn ligfietsgenoten op de camping in Harskamp een bezoekje te brengen.


Daar sprak ik Marloes, die net een week daarvoor een nieuwe roeifiets had opgehaald bij Rowingbike.com in Middelburg. Marloes was heel enthousiast over haar Carbon THYS 209. Wim heeft hier op zijn blog ook al over bericht.

Na nog wat andere enthousiaste Paastreffers gesproken te hebben, vervolgde ik mijn weg richting de beste appelflappenbakker van de Veluwe. Onderweg daalde de temperatuur tot 5,3 °C en het begon zelfs te hagelen. Helemaal verkleumd kwam ik bij Schuiteman aan. Dank zij de aardige bediening en de voortreffelijke koffie met bijlagen was ik snel weer hersteld. Met de noordenwind in de rug kon ik de 50km thuiswaarts weer aan.

De Tour de Haute Veluwe
Deze 101km afzien was een goede voorbereiding voor zaterdag 14 april. Want dan rijd ik de Tour de Haute Veluwe. Deze toertocht kent vier afstanden 80, 110, 115 en 150km. De laatste twee afstanden gaan over de Posbank en kennen zo'n 855 hoogtemeters. Ik fiets de 110km, meer dan genoeg voor deze beginfase van mijn trainingsprogramma en net hersteld van een stevige griep. Een live verslag van mijn verrichtingen kun je volgen op twitter.

Ik heb deze toertocht gevonden op de website allefietstochten.nl. Hier kun je vrijwel alle fietstochten in Nederland en België vinden. Ook de Amstel Goldrace staat ertussen, die overigens op deze zelfde veertiende april wordt gereden.

6 opmerkingen:

Gerrit zei

En Gerrit ? Volgend jaar ook paastreffen doen , je weet nu waar het is.

BoCycle zei

Ben jij ook op het Paastreffen Gerrit?

Casper zei

Ha Gerrit, Mooi verhaal en mooie foto's. Die bakker wordt vast ook een doel van een LOL rit in de nabije toekomst. Verhaal en foto zijn erg verleidelijk.

BoCycle zei

Goed idee Casper. Dan tref ik LOL bij deze bakker in Garderen en dan fiets ik met jullie mee terug naar Zutphen en vandaar weer in mijn uppie naar huis. Maar realiseer je je wel dat de afstand Zutphen-Garderen 40 km bedraagt?

Anita zei

Deze keer was ik er niet , maar ben vlg jaar vast wel weer van de partij , heb het wel een beetje gemist.alleen de kou s,nachts heb ik niet gemist.

Gerrit zei

sorry gerrit , de mac stond nog op mijn dochters account vandaar de naam anita