BoCycle

BoCycle

zaterdag 31 maart 2012

Gevaarlijke kuil in de weg

Vandaag 76km gefietst met ligfietsclub "Mooi Bennekom". Een onschuldig ritje was de verwachting, maar een gevaarlijke kuil in de weg leidde toch weer tot een bijna valpartij. Wegbeheerders toch...

De tocht
Organisator Bert Hardeman had een tocht van 56km rond Wekerom uitgezet. Bocycle ging al vroeg op pad om op tijd op het vertrekpunt sporthal DVO in Bennekom te verschijnen. Om 08:30 nam hij de eerste pont bij Wageningen. En om 09:00 uur verzamelden zich 4 enthousiaste ligfietsers op het vertrekpunt.

Supertrike
Bijzondere gast was Peter met zijn trike met trapondersteuning. Peter is spastisch en het was een genot om hem zoveel fietsplezier te zien beleven met zijn supertrike. Hij wist zich uitstekend en veilig te bewegen in het soms drukke verkeer. Fantastisch dat zoiets toch (nog) mogelijk is in Nederland.


Uitwijkmanoeuvre
In "Eethuis 't Hek" werd de traditionele appelgebak met slagroom en koffie genoten. Maar voordat wij ons daar konden laven aan deze traditionele lekkernij, werden wij toch weer geconfronteerd met een gevaarlijke situatie. Op het fietspad doemde plotsklaps een gemene kuil op. Bocycle kon door een uitwijkmanoeuvre nog net een gemene kuil in het fietspadasfalt ontwijken.
Hij kwam daardoor gevaarlijk dicht bij Berts trike, die door een ruk aan zijn stuur op het naastliggende zandpad terechtkwam en daarmee een valpartij wist te voorkomen. Had hij geen trike, maar een gewone tweewielige ligfiets gehad, dan was hij ongetwijfeld niet overeind gebleven. Dit is nu al de derde gevaarlijke kuil in de weg; wegbeheerders doe daar toch eens wat aan!!!

Rijles
Onderweg passeerden wij ook nog een lesauto. In gedachten hoorden wij de instructeur al zeggen: "Kijk goed in de buitenspiegel en pas op voor zich snel voortbewegende, driewielige objecten". Ook reden wij stukken van de "Grebbelinie Toertocht" van de TTL (Trim&Toerclub Leusden).

Filmimpressie
Ten slotte hieronder nog een filmimpressie van deze gezellige, maar koude ligfietsdag. Bedankt Bert...


2 opmerkingen:

Casper zei

Dag Gerrit,

Mooi tochtje zo te zien en fijn dat Peter op zijn trike meedoet. wat een genot dat te zien en wat zal hij het als een feest ervaren. Een bekende reclame zegt: dat zouden meer mensen moeten doen. In dit geval zeker!

BoCycle zei

Ja Casper, het was een mooie tocht. En de kou kon de pret niet drukken.