BoCycle

BoCycle

zaterdag 24 december 2011

Le Grand Ballon, mijn fietsdoel in 2012

Het doel van committed power 2012 is....Le Grand Ballon in de Vogezen.

Virtueel "Le Grand Ballon" beklimmen
Ook in 2012 gaat het Committed Power project weer door. De fietsers gaan "Le Grand Ballon", het hoogste punt (1424 meter) van de Vogezen, beklimmen. Via welke route is nog niet bekend. Op het kaartje in de rechter kolom van dit blog geeft het blauwe rondje met witte fiets aan waar deze Ballon zich bevindt. Ook heb ik drie routes uitgezet naar deze top. Je kunt de berg virtueel beklimmen door je muis naar dit fietsje te bewegen. Er verschijnen dan drie fietsjes die ieder één van de routes markeren. Klik op één van de fietsjes en er verschijnt een scherm waarin je "Les Grand Ballon" alvast virtueel kunt beklimmen.

"Le Grand Ballon`?"
De beklimming "Le Grand Ballon" lijkt aanzienlijk minder zwaar dan de "Col de Joux Plane" die ik met 130 collega's in september 2011 beklommen heb. Toch is deze Ballon zeven keer in de Tour de France opgenomen. Hieronder enkele gegevens:

Bovenop "Le Grand Ballon" staan twee zendmasten en een radar. Ondanks deze objecten is het uitzicht in de Vogezen naar verluidt adembenemend. Kortom geen enkel excuus meer om niet mee te doen met Committed Power 2012. Ik heb mij al aangemeld. En ook in 2012 kun je mijn verrichtingen weer volgen via dit blog.

Oorlogsverleden
In de Vogezen is menigmaal heftig gestreden. Op 18 november 1918 waren de Vogezen weer geheel Frans grondgebied, nadat een groot deel van deze streek 47 jaar in handen van de Duitsers was geweest. Iets onder die 1424 meter hoge top herinnert een monument aan "les Diables Blues", het bataljon Vogezenjagers dat de Grand Ballon de hele Eerste Wereldoorlog in Franse handen wist te houden.

Klimgeiten
Op de website van Klimgeiten vind je nog veel meer informatie over "Le Grand Ballon".

1 opmerking:

Anoniem zei

Hallo allemaal, u bent op zoek naar een professionele binaire, forex- en Bitcoin-makelaar / -manager die u zal begeleiden en helpen bij het beheren van uw transactie en u zal helpen om binnen zeven dagen zinvolle winsten te maken, neem nu contact op met TD Ameritrade voor uw investeringsplan. om uw verloren investering in bitcoin / binair terug te krijgen Neem nu contact met hem op via whatsaap (+12166263236) of neem contact met hem op via zijn e-mailadres: (tdameritrade077@gmail.com)