BoCycle

BoCycle

zondag 13 december 2020

Fietsgadgets

In de vorige post schreef ik reeds dat ik mijn inmiddels 5 weken oude Challenge Chamsin had voorzien van alle gadgets. Die gadgets maken het fietsen niet alleen veiliger, maar ook een stuk leuker....

 

Rear view
Ik heb de fiets verzekerd tegen diefstal en schade (bij Centraal Beheer). Gedurende de eerste 3 jaar krijg ik de aanschafwaarde vergoed. Maar in geval van diefstal moet de fiets wel op slot zijn gezet met een ART2 goedgekeurd slot. En dat is het BORDO vouwslot van ABUS dat ik op de bagagedrager van de ligfiets heb gemonteerd.

De soepelheid van de luchtvering kan met een luchtpomp worden in gesteld. Zeer comfortabel.

De Iggi Signal Pod richtingaanwijzer geeft met oranje pijlen heel duidelijk de richting aan. Met drie drukknoppen op het stuur wordt het licht bediend.

Het Blaze remlicht/achterlicht is een fantastische product van Sigma. Bij het remmen gaan de drie leds een paar seconden branden. Daarmee wordt achteropkomend verkeer heel duidelijk gewaarschuwd dat je snelheid mindert. Als het donker wordt brandt de bovenste van de drie leds permanent als achterlicht. Het licht werkt 7,5 uur op een acculading.

Uiteraard heeft de fiets ook een fietscomputer (van Sigma). De draadloze snelheidssensor heb ik aan de binnenzijde van de achteras uit het zicht weggewerkt.

Rohloffnaaf met 14 versnellingen
Maar de allermooiste optie is de Rohloff versnellingsnaaf. Met een gripshifter aan het stuur kun je één van de 14 versnellingen kiezen. Ook in stilstand kun je schakelen. Lees op de website van "De vakantiefietser" de vele voordelen van de Rohloff t.o.v. een versnellingssysteem met derailleur. Grootste nadeel van de Rohloff is de hoge prijs; de De vakantiefietser rekent je echter voor dat Rohloff op termijn toch goedkoper is dan een derailleurversnelling.

Koplamp
Het voorlicht is de Eagle F3 van Magicshine. De lamp geeft heel veel licht (maximaal 3000 Lumen, vergelijkbaar met een stevige halogeen bouwlamp van 500 Watt). Hij heeft 3 lichtstanden (onderste 2 leds aan (voor dichtbij), bovenste 2 leds aan (veraf), alle 4 leds aan). En in elke lichtstand kent de Eagle F3 vijf helderheidsstanden. Zo heb je op donkere onverlichte paden met vollicht uitstekend zicht en kun je dimmen als je een tegenligger tegemoet komt. De lamp wordt bediend met een draadloze knoppendoos op het stuur. Ideaal voor ligfietsers die het voorlicht op de punt van de voorbuis monteren.

De Eagle F3 van Magicshine wordt gevoed met een accu. Genoeg voor 1,5 uur brandtijd met de verlichting in de hoogste stand en ruim 8 uur in laagste stand. De accu die ik met klitteband om de voorbuis heb bevestigd, doet wel afbreuk aan de mooie vormgeving van de Challenge Chamsin. De cadanssensor moet op de voorbuis precies tegenover de in de pedaalas gemonteerde magneet worden geplaatst. Ook niet de mooiste plek.

Nou dat was 'm dan
Nou dat waren de fietsgadgets waarmee ik de prachtige Challenge Chamsin verder heb opgesmukt. Never a dull moment met al die knoppen op het stuur.

3 opmerkingen:

Gerrit zei

Mooie fiets Gerrit

Luis zei

Mijn getuigenis van hoe ik lid werd van de Illuminati. Ik wil mensen ontmoeten die zich bij de grote Illuminati willen aansluiten als een geweldig lid van de Illuminati die mij als een geweldig lid willen. Zijn naam is Heer Felix Morgan. Help me om mijn leven te herstellen van het stadium van de dood. Ontslagen na ongeveer 2 jaar en zes maanden. Na te zijn verraden door zoveel leden van de Illuminati. Door de jaren heen zat ik hopeloos en financieel in de grond. Maar op een dag kwam ik tijdens het surfen op internet de post tegen van de grote Illuminati Lord Felix Morgan en daarin stond dat als je een van de grote Illuminati bent, je beroemd, rijk en succesvol in het leven kunt zijn. Ik nam contact met hem op en legde alles uit en hij raadde het gebruikte register aan en ik betaalde voor het grote lid om me op weg te helpen en ik werd ingewijd in de Illuminati World Order. Daarna gaven ze me alle richtlijnen en lieten ze me weten dat na de initiatie de nieuwe leden beloond zullen worden met een bedrag van $ 1.000.000 in contanten. Met de hulp van Lord Felix Morgan. Ik was volledig ingewijd als volwaardig lid van de Illuminati. Als je advies is dat je eerder een oplichter hebt geprobeerd of bent, is het aan mij om je te helpen lid te worden, dus probeer Lord Morgan. Het is je beste kans om te worden wat je wilt in je toekomstige leven. Neem contact met hem op via WhatsApp +2348055459757 of e-mail: Illuminatiofficial565@gmail.com

Stellar zei

Dit is mijn getuigenis over hoe ik uiteindelijk lid werd van de nieuwe wereldorde, Illuminati, nadat ik nu al meer dan 2 jaar probeerde lid te worden, maar oplichters meerdere keren geld van mij afpakten. Ik ben al zo lang op zoek om me bij de Illuminati aan te sluiten, maar oplichters blijven mijn geld afpakken tot begin dit jaar, toen ik Lord Felix Morgan online ontmoette. Ik nam contact met hem op en ik legde hem alles uit en hij adviseerde de gebruikte registratie en ik betaalde voor de groot lid om mij op weg te helpen en ik werd ingewijd in de Wereldorde en ik ontvang de som van $ 1.000.000 dollar nadat mijn initiatie was voltooid. Ik ben erg blij! En beloof het goede werk van Lord Felix Morgan te verspreiden. Als je geïnteresseerd bent om vandaag nog lid te worden van de nieuwe wereldorde Illuminati, neem dan vandaag nog contact op met Lord Felix Morgan. Hij is je beste kans om lid te worden van de Illuminati waar je altijd naar verlangt. Neem contact op met Lord Felix Morgan E-mail: Illuminatiofficial565@gmail.com of WhatsApp +2348055459757