BoCycle

BoCycle

vrijdag 24 juni 2016

Moi, Groningen

Vrijdag 10 en zaterdag 11 juni heb ik de provincie Groningen per ligfiets verkend. Groningen is prachtig....Wie het heeft over "stugge noordelingen" kan het niet over Groningers hebben, want ik werd heel veel keren enthousiast gegroet met "Moi". En wie zegt dat het Groningse landschap saai is, zal niet de mooie fietspaden die ik bereden heb als referentie hebben. Klik op de foto's en er verschijnt een diavoorstelling op je scherm van de prachtige plekjes die ik in Groningen doorkruist heb.

9 opmerkingen:

Paul van Roekel zei

"een diavoorstelling op je scherm van de prachtige plekjes" werkt niet....

Theo Z zei

Misschien moet je de pagina's nog op openbaar zetten.

BoCycle zei

Dank voor jullie suggesties mannen. Nu zou de diashow wel moeten werken.

Piet zei

Mee eens en veel herkenbare plaatjes! Hoewel ik iets anders tegen hoogspanningsmasten aankijk, ik zie ze liever niet en dus ondergronds. Dat zal vast ingewikkeld en duur zijn, maar als iedere "vervuiler" daar een opslag per Kwh voor gaat betalen valt het misschien wel mee.

Theo Z zei

Mooie tocht (en ja, de link werkt). Sommige stukken heel herkenbaar!

BoCycle zei

Wat vind je dan van de nieuwe hoogspanningsmasteen waarmee het saaie Nederlandse landschap wodt verfraaid? Zie http://www.hoogspanningsnet.com/mastsoortenclassificatie/bipole-mast/

En leuk te lezen dat jullie Groningen ook zo herkenbaar mooi vinden.

Piet zei

De tweepaalmast valt denk ik minder op in het landschap en is in dat opzicht een verbetering. In het wierdengebied ten noorden van de stad Groningen zie ik ze toch liever ondergronds. Middag-Humsterland behoort tot de oudste cultuurlandschappen van West-Europa en is relatief nog weinig aangetast: http://www.middaghumsterland.nl/

BoCycle zei

Dat Middag-Humsterland ziet er prachtig uit. Daar ga ik een volgende keer fietsen.

Piet zei

Nog een recent bericht over dit item: http://tinyurl.com/ht2g7wc
Overigens, elektriciteit en het elektriciteitsnetwerk zijn geweldige uitvindingen. Terug naar de Middeleeuwen lijkt mij geen optie, dus enig realisme is wel op zijn plaats.