BoCycle

BoCycle

maandag 24 oktober 2016

LEL2016, de snelste LEL allertijden

Zondag 23 oktober heb ik de LEL2016 gereden. Voor de zesde keer reed ik deze race over de Houtribdijk van Lelystad naar Enkhuizen vice versa. En dit jaar verpletterde ik mijn eigen snelheidsrecord...

LEL???
LEL staat voor Lelystad-Enkhuizen-Lelystad, een race over de Houtribdijk. De start is op de parkeerplaats langs de Markerwaarddijk bij de sluis in Lelystad. Na 25,5 km richting Enkhuizen gereden te hebben wordt net na het aquaduct omgekeerd om zo snel mogelijk weer naar het startpunt terug te racen. Zogenaamde kontenkeerders helpen de velomobilisten om snel hun "voertuig" om te draaien. Het is een individuele tijdrit, waarbij met 3 minuten tussenpoze er telkens een fietser start. Daarmee blijft het veilig op het fietspad en racet iedereen meer tegen zichzelf dan tegen anderen.

Bocycle racete dit jaar voor de zesde keer mee. En met succes, want hij fietste de snelste LEL allertijden. Met een gemiddelde snelheid van 34,145 km/h heeft hij de afstand van 51 km afgelegd in 1uur 29 minuten en 37 seconden. En dat is verpletterend veel sneller dan de vorige snelste tijd van 32,96 km/h uit 2013. Van de open ligfietsen waren er precies 4 sneller en 4 langzamer.


Bocycle op de vijftiende plaats


De weersomstandigheden waren zeer gunstig om een mooie tijd neer te zetten: 10°C, weinig wind en zon. Ook Ymte Sijbrandij zette met zijn gestroomlijnde velomobiel weer een indrukwekkende tijd neer met een gemiddelde snelheid van 61,88 km/h; vorig jaar (onweer, regen, wind en koud) reed hij de afstand met een gemiddelde snelheid van 59,35 km/h. Dit jaar was Daniel Fenn hem toch weer te snel af; hij eindigde als nummer 1 met 62,03 km/h.


De wedstrijdleiders Gerrit en Gerard en de
winnaars Ymte, Daniel en Peter en
poedelprijswinnaar Rob

Snelste (en enige)
dame van de LEL2016


Op www.strava.com kun je de verrichtingen van de racers nader analyseren.

5 opmerkingen:

Reinier | Intellifiets zei

Toen ik de foto zag waarop je met sigaar poseert, herkende ik daarin Drs. P, in zijn jongere jaren.
Leuk, heb meteen weer muziek van hem opgezet!

Groet, Reinier

Wilco Pompert zei

Beste Gerrit,

Geweldig gedaan en gefeliciteerd!

Groeten, Wilco

BoCycle zei

Haha, Drs. P. Dank voor het compliment Reinier.
En Wilco ook dank voor je lovende woorden. Ik was zelf ook heel erg blij met dit mooie resultaat.

Unknown zei

Hi Gerrit,

Interessant je statistieken,alleen ik mis nog de deelsgestroomlijnde met deze LEL.
Te gek dat je je PR hebt verbroken!

Groet,Ramsus

BoCycle zei

Die ene "partly faired" ligfiets van nummer 13 (Heinz) heb ik voor het overzicht maar tot de categorie "open liggers" gerekend. Als ik dat niet had gedaan, dan zouden wij allebei nog een plaatje stijgen in de categorie van "open liggers" naar plaats 3 en 4.