BoCycle

BoCycle

zondag 7 augustus 2016

Flipjes toertocht in 2 etappes

't Is al weer even geleden, maar op 23 juli heb ik de 125 km versie van de Flipjes toertocht gereden, samen met meer dan 1100 andere renners. Daarin ontbrak de lus met de Amerongseberg; die was vandaag aan de beurt...

Flipjes toertocht
De Flipjes toertocht (23 juli 2016) is een jaarlijks evenement dat doorgaans niet in Bocycles trainingsprogramma ontbreekt. Hij kent 6 afstanden (lussen): 35km, 60km, 100km, 125km, 155km en 185km. Na mijn luie moterboot vakantie van 297km met 1 hoogtemeter leek mij de 125km (923 hoogtemeters) voldoende ambitieus om de gekelderde conditie weer op te vijzelen. Te meer daar ik de 26km naar het startpunt ook per ligfiets moest afleggen. Helaas maakt daarvan de lus waarin de Amerongseberg 2 keer wordt beklommen (van zuid naar noord en vice versa) geen deel van uit. Die heb ik dus vandaag (7 augustus) in de herkansing gereden. Op www.strava.com kun je mijn verrichtingen bekijken:
- De Flipjestoertocht 125km op 23 juli
- De Flipjestoertocht met Amerongseberg op 7 augustus 2016

Hoogtepunt
Hoewel Flipjes oorsprong (jamfabriek de Betuwe uit Tiel) anders doet vermoeden, bevatte de toertocht heel wat hoogtemeters; de langste afstand zelfs 1400 hoogtemeters. Die hoogtemeters vind je niet in de Betuwe; de Flipjes toertocht voert over de Posbank, het Dunoplateau, de Grebbeberg, de Amerongseberg, maar uiteraard ook een stukje Betuwe. De tocht was uitstekend uitgepijld en ook als GPX beschikbaar. En er reden vele gezellige fietsers mee; vooral als ligfietser heb je dan al gauw een praatje. Maar het hoogtepunt was toch wel het gezellige wielercafé na afloop. Daar stond een echte "Flipje" de bezoekers te vermaken. Volgend jaar is er weer een Flipjes Toertocht; laat die kans niet voorbij gaan.


Na 125km eindelijk de finish

Stempelkaart wordt grondig gecontroleerd



Prachtig landschap met op de achtergrond de Grebbeberg die uiteraard ook beklommen moest worden

Geen opmerkingen: