BoCycle

BoCycle

dinsdag 22 maart 2016

Mooie tijd op Bike Challenge

Zaterdag 13 maart was er de Stevensloop in Nijmegen. Er deden 6702 hardlopers aan mee. In de aanloop naar de Stevensloop vond 's ochtends voor fietsers de Bike Challenge plaats; een individuele tijdrit waarbij over een afstand van 400 meter de Voerweg beklommen moest worden. En Bocycle deed daar met zijn ligfiets aan mee...

Bocycles start
New Balance Challenge
Een bijzonder spektakel vond plaats op de Voerweg. Voorafgaand aan de Stevensloop vond namelijk de Bike Challenge plaats; een individuele tijdrit over 400 meter vanaf de Waalkade over de Voerweg. Begeleid door de beats van DJ KES legde Bocycle het parcours in 1 minuut en 11 seconden af. 's Middags werd de Voerweg door de deelnemers aan de Stevensloop te voet beklommen. Eric van der Meer was de snelste loper met 1.06 minuten van deze zogenaamde New Balance Challenge. Hij was daarmee 5 seconden sneller dan Bocycle op zijn ligfiets. Bocycle leverde daarmee geen positieve bijdrage aan de falcificatie van de stelling dat ligfietsers niet klimmen kunnen. Gelukkig zette ligfietser Hans Wessels wel een mooi tijd neer.
Klik op de grafiek voor een betere weergave


2 opmerkingen:

Belle zei

400 Meter? Dan ben je nog aan het optrekken met een velomobiel!

BoCycle zei

Ja inderdaad Belle en met mijn Challenge Fujin (inclusief berijder zo'n 90 kg) ook. Geef mij maar de LEL2016 die in oktober weer gereden wordt.